Grillet and med coleslaw

and grill 2

And på grill kan gøres hele året.
Nogen gør det til juleaften, så er der også mere plads i køkkenet.
Men en grillet and en varm sommeraften er også godt eller til Mortens aften.

Her med en lidt sommerlig coleslaw til samt nogle stegte grønne tomater.

4 personer
1 and på ca. 3000 gram
4-5 appelsiner
Olivenolie
Sukker
Smør
4 grønne tomater
4 gulerødder
1 sommerspidskål
1 dl spsk. mayonaise
1 dl cremefraiche 18%
1 citron

and grill 4

Grillet and:
Vaks anden indvendigt og gnid med lidt salt.
Skær nogle appelsiner i både og fyld anden.

Saften af to appelsiner kogen ned til det halve sammen med 1 spsk. sukker

Pensl anden med appelsinlagen.

Placer anden på en rist oven på en alubakke med 2 dl vand
Anden skal de første timer tilberedes med brystet nede
Kom på grillen ved indirekte varme.
Hold varmen nede på ca. 100 grader
Grill den 2 timer og vend den så. Pensl med appelsinlagen hver halve time.

Nu skal temperaturen hæves.
Kul grill: fjern rist og spred kul ud så anden får direkte varme
Gas grill: skru op for alle blus

Tjek jævnligt med stegetermometer.
Når låret er på 75 grader tages anden af og hviler 15 minutter før udskæring.

and grill

Coleslaw:
Skær spidskålen meget fint og riv gulerødderne
Bland mayonaise og cremefraiche og smag til med sukker og citron.

Stegte grønne tomater:
Smelt en spsk. sukker på en pande og når det begynder at blive lysbrunt kommes en klat smør på.
Kom tykke skiver grønne tomater på og lad dem stege nogle minutter på hver side.

Anret:
Kom coleslaw på en tallerken og et stykke and
Pynt med grønne tomater og appelsinfileter

and grill 3

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Grillet and med coleslaw

  1. GASTROmad says:

    Lyder som en skøn kombination. Og ganske rigtig, and på grill er til hele året.
    God mandag :-).
    /Søren