Søtunge med ærter, majs og sauce a la meunière

Søtunge 3

Søtunge meunière eller Sole meunière er en klassisk måde at tilberede søtunge på.
Hel flået søtunge vendt i mel og stegt i smør. Den brunede smør bruges som sauce.
Jeg skærer fileterne af og koger skroget til en koncentreret fond og monterer med masser af smør.

Søtunge 4

 

4 Personer
2 Søtunger (hvis det er hovedret skal der nok 4 søtunger til)
En håndfuld friske ærter (frosne kan også bruges)
1 Citron
1 Majs kolbe
4 gulerødder
Citrontimian
Karse
Smør
Fond: Skroget fra søtungen, 1 lille løg, 1 gulerod, persillestilke, 4 peberkorn
Extra – syltet grønne jordbær – kan udelades: ½ dl æbleeddike, ½ dl vand, ½ dl sukker

Søtunge

Fisken:
Skær fileterne af eller få fiskehandleren til det (husk at få skrog med hjem)
Drys begge sider med lidt salt og sukker og sæt dem på køl i 1-2 timer
Kom olie på et ildfast fad og læg fileterne oven på.
Sæt i ovn ved 150 grader i ca.6-7 minutter.

ærter

Grøntsager:
Ærterne skal bare serveres rå.
Majs – skær majsen fra kolben og kog dem 2 minutter i saltet vand
Gulerødder skæres på skrå i lange tynde stykker og koges nogle minutter i saltet vand

 

Sovs:
Vask blod af skrog og kom i en lille gryde sammen med de andre ingredienser
kom koldt vand på så det lige dækker og kog i 20 minutter
Sigt fonden fra og kog den ned til mellem 1 og ½ dl
Pisk kolde smørtern i til den får en god konsistens. Smag til med salt/peber og citron

Syltet grønne jordbær:
Kog lagen og hæld over et glas med grønne jordbær som er skåret i kvarte.
Bedst efter det har stået et par dage.

Anret:
Kom ærter, majs og gulerødder i en dyb tallerken.
Kom sovs oven på.
Anret fisken, drys med citron og pynt med citronmelisse og karse

Spis evt. brød til eller en ny kartoffel hvis det er hovedret.

Her serveret med en champagne Taittinger 2008,
som er valgt fordi den er tilpas afdæmpet og derfor perfekt til denne sarte fisk

Søtunge 2

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.