Oksefiletbøf på grill med grillet blomkål

oksefilet 4

Man kan tit få bøf af filet som er skåret for tyndt.
Få slagteren til at skære dem i den størrelse du ønsker eller endnu bedre/billigere, skær dem selv.

Her en filet på 1200 gram skåret i 4 fornuftige 300 grams bøffer.

Serveret med grillet blomkål, ærter og nye kartofler

oksefilet 1

4 personer
4 bøffer af oksefilet på ca. 250-300 gram
1 blomkål
2 håndfulde friske ærter eller frosne
1 økologisk citron
Nye kartofler
Persille
Smør

oksefilet 3

Bøffen tages ud af køleskab 1-2 timer før den skal grilles.
½ time før saltes den let med salt på begge sider
Pensl den med olie og kom den på grillen 3-4 minutter på hver side
Lad den hvile 10 minutter før servering

Blomkålen skæres i 8 både og pensles med smeltet smør og kommes på grillen til de er møre.
Pensl gerne med smør undervejs.

ærter

Ærterne tages ud af bælgen og kommes ned til smeltet smør med skal og saft af en citron.

Kartofler koges al dente og vendes i en smule smør og hakket persille

Her serveret med en Brunello di Montalcino 2008 fra Forssacolle. Let kraftig vin passer fint til bøffen.

oksefilet 2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.