Langtidstilberedt Kalvefilet

Kalvefilet 3

Langtidsstegt kalvefilet er lidt saftigere end en der steges hårdt og kort.
Jeg tilbereder ved 100 grader og giver den lidt mere til slut.
Det kan gøres uden stegetermometer men er lettere og mere nøjagtig med.

Kalvefilet 1

4 personer
Kalvefilet ca. 1 kg
5-6 fed hvidløg.
Grønt: citronmelisse, fennikeltoppe, timian, kørvel, persille eller hvad du har/kan få fat i
2 nye løg
8 forårsløg
Sukker
Smør
Kartofler
Citron
Sovs: 4 dl fond, 25 gram smør
Evt. server surt til – her en syrlig syltet umoden jordbær

Kalvefilet 2

Langtidstilberedt kalvefilet:
Del hvidløgsfeddene i flere stykker på langs.
Lav en masse ”lommer” i kødet med en kniv og stik hvidløgsstykker ned i kødet.
Kom en masse grønt oven på kalvefileten og hold det på plads med madsnor.
Kom en stegetermometer i kødet og sæt det i ovnen ved 100 grader i ca. et par timer
Når termometer viser 50-52 grader skrues der op for ovnen til 220 grader varmluft.
Når stegen viser 57-58 grader tages den ud og hviler 10 minutter før udskæring.

Kalvefilet 4

Løg:
Smelt en spsk. sukker og kom en klat smør i når det er gyldent(ikke sort)
Skær løgene ud i mindre stykker og kom op i karamellen.
Skru ned og steg stille og roligt til de er møre.
Til sidst steges forårsløgene med nogle minutter.
Ligesom man laver brunkartofler.

Kartofler: Koges al dente og drysses før servering med hakket kørvel eller persille

Sovs: Kog fonden ned til det halve og pisk kolde smørtern i. Smag til med salt, peber og en smule citronsaft.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter, Teknik og tips and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.