Havkat i det grønne

Havkat i grønt 2

Jeg ville lave en fiskeret med masser af grønt.
Ærter, fennikel, kørvel, citronmelisse og dild
Smørsovs med fennikel toppe

Retten er enkel og nem at lave og smager af det man ser.
Så egentlig bare en god sommerret. Og hvis man synes kan man drikke en rosé Champagne til.

4 Personer
4 havkat fileter (eller anden hvid fisk) størrelse alt efter om det er hovedret eller forret
1 Fennikel (her små spæde fennikel) Helst med top (til sovsen)
1 Pose friske ærter (eller frosne)
1 lille Kålroe (Purple Top Milan)
Citronmelisse, kørvel, dild eller hvad du kan lide
30-40 gram smør
2 cl Pernod (kan udelades)
1 citron

Havkat i grønt 3

 

Fisken:
ca. 2 timer før fisken skal tilberedes drysses den med lidt salt og sukker og sættes på køl.
Kom lidt olie i et ildfast fad og placer fisken oven på.
Kom en spsk. vand ved og sæt i ovnen ved 150 grader ca. 10 minutter.
Mærk på fisken den skal give lidt efter når der trykkes på den og have en flot mælkehvid farve.

Fennikel:
Skær den i 8 dele og damp den mør i en smule vand og klat smør

Smør sovs:
Smelt smørret uden det tager farve.
Kom 2 cl Pernod i
Kom bælgede ærter i og lad dem koge med 1-2 minutter
Hvis du har fennikeltoppe hakkes de og kommes i sovsen

Anret:
Kom fennikel på en tallerken og fisken oven på,
drys med salt og dryp med citronsaft.
Hæld sovs/ærter over og anret krydderurter på toppen.

Havkat i grønt

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.