Rabarber crumble med pekannødder, shots og vaniljeis

rabarber 3

Rabarbercrumble er den letteste måde at lave en kage på.
Her serveret med en vaniljeis og lakrids sirup

8 portioner
300 gram rabarber
50 gram sukker – lidt mere hvis rabarberne er meget sure
2 tsk. maizena
1 stang vanilje
Crumble:
30 gram smør
2 spsk. mel
1 spsk. havregryn
En lille håndfuld hakkede pekannødder (eller hasselnødder)

rabarber 1

Smør en ildfast form med smør.
Skær rabarber ud i ca. 1-2 cm store stykker.
Bland sukker, vaniljekorn fra en stang vanilje og maizena.
Vend rabarberstykkerne i denne blanding og kom dem op i fadet og tryk dem lidt sammen.

Crumble:
Lad smørret få stuetemperatur.
Rør den godt sammen med mel, havregryn og nødderne, til det bliver en smuldret dej.
Kom evt. mere mel i.

Kom denne crumble oven på rabarberne.

Stil i ovnen ved 220 grader i ca. 20-25 minutter til den begynder at få mørke kanter.

Server med vaniljeis og lidt lakridssirup.

rabarber 2

SHOTS:
Hvis du har flere rabarbere kan der laves nogle shots.
Skær rabarber i mindre stykker og kog dem 15 minutter sammen med lidt vand og et par skefulde sukker.

rabarber 5

Når de er kogt sigtes de gennem et klæde (rent viskestykke)

Rabarbersaften koges nu op og der tilsættes vaniljekorn, vand og sukker.
Hvor meget er svært at sige. Der skal smages, det kommer an på om du vil have en syrlig shot eller en sød.

Denne shot kan drikkes som den er, men man kan også komme lidt vodka i hvis man er til den slags.

rabarber 4

Print Friendly
This entry was posted in Desserter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.