Sous vide Asparges med grønt og chorizo

grøntsager 2

Hvis man har en sous vide og kun bruger den til røde bøffer går man glip af en delikatesse.
Asparges tilberedt sous vide er let og giver en perfekt tilberedt asparges hvor smagen bliver hvor den skal og ikke koges ud i vandet.

2 personer
4 Hvide asparges
En klat smør
Purløg
Dild
Kørvel
Små gulerødder
1 blomkålshoved eller 4 meget små
1 Chorizo pølse af god kvalitet (denne fra slagter Munch i Skagen)
1 dl piskefløde
1 citron

Chorizo Pikante

Asparges sous vide – eller dampet:
Skræl aspargesen fra hovedet og ned. Knæk den nederste træge del af.
Pak dem i en vakuumpose med en klat smør.
Tilbered dem ved 84 grader i 30 minutter og køl dem hurtigt ned i isvand.
Tag dem ud af posen og rul dem i hakket purløg.

Uden sous vide : damp dem i lidt vand med en klat smør til de er møre, 5-8 minutter
Rul dem ligeledes i hakket purløg.

Blomkål – gulerødder:
Kog begge dele så de stadig har bid.

asparges sous vide

Dressing:
Pres citron ned i fløden og lad den stå 1-2 timer

Chorizo: Skær i små tern og steg nogle minutter på en pande

Anret:
Kom blomkålen eller den kvarte blomkål på en tallerken sammen med et par asparges.
Anret gulerødder omkring.
Kom dressing over blomkålen og drys med stegt chorizo og lidt af den røde olie der er kommet af tilberdning af chorizoen.

grøntsager 1

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter, Sous Vide and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.