Langtidsstegt andelår med blommesovs

and 2

Langtidsstegt andelår er en let måde at få en slags Confit de Canard.

Blommesovsen er en dejlig syrlig sovs som går fantastisk til and.

langtidsstegt andelår 1

4 personer
4 andelår
4 Laurbærblade
1/2 spsk. tørret rosmarin (eller en kvist frisk)
Kartofler
Persille
Salat (hvad du foretrækker)
Mormor dressing: 1 dl fløde, saft af ½ citron og ½ spsk. sukker)
Blomme sovs:
6-8 store blommer
2 spsk. honning
1 spsk. sojasauce
1 lime

langtidsstegt andelår 2

Andelårene:
Kom andelårene i et ildfast fad. Fadet skal ikke være for stort, de skal ligge tæt.
Drys med salt og rosmarin. Kom laurbærblade på.
Kom en spsk. olie over, resten af fedtstoffet komme når andelårene smider fedtet.
Sæt det i en ovn ved 150 grader i 2 ½ time til lårene er meget møre.
Tag dem op af fadet og læg dem på bagepapir.
Hæv temperaturen i ovnen til 22o varmluft og sæt lårene ind i ca. 10 minutter for at give dem en god farve og sprødt skind.

Blommesovs
Blommesovs:
Skær blommerne i mindre stykker (og smid stenen ud)
Kom dem i en gryde med 1 spsk. vand, 2 spsk. honning, 1 spsk. sojasauce og saften af en lime
Kog det stille og roligt i ca. 20 minutter.
Blend det og smag til med honning og lime.

Kartofler:
Kog kartoflerne til de er møre.
Før serveringen skal de varmes i smeltet smør med hakket persille.

Salat:
Bland fløde med citron og sukker.
Skyl salaten og vend dressing i.

and

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.