Torfarvet ravioli med ricottafyld og blommesovs

grøn ravioli

Klassisk fyld i en hjemmelavet ravioli med en let syrlig blommesovs.
Lettere end man lige tror og smager himmelsk.
Raviolien kan selvfølgelig laves ude to farver som gør den lidt mere besværlig at lave.
Pastadejen kan sagtens laves uden maskine.

4 Personer
300 gram hvedemel Tipo”00”
4 æggeblommer
1 spsk. oliven olie
1 drys salt
Hvis der skal laves grønne streger:
100 gram mel
200 gram spinatblade
1 æg
1 tsk. olivenolie
Et drys salt
Fyld:
250 gram spinatblade
150 gram Ricotta
1 håndfuld friskrevet parmesan
Blommesovs:
6-8 store blommer
2 spsk. honning
1 spsk. sojasauce
1 lime

ravioli med blommesovs 2

Blommesovs:
Skær blommerne i mindre stykker (og smid stenen ud)
Kom dem i en gryde med 1 spsk. vand, 2 spsk. honning, 1 spsk. sojasauce og saften af en lime
Kog det stille og roligt i ca. 20 minutter.
Blend det og smag til med honning og lime.

Blommesovs

Pastadejen (den gule):
Lav en lille bunke mel på border og lav en fordybning i midten.
Kom æg, olie og salt i fordybningen og pisk med en gaffel.
Pisk/rør mere og mere mel ind og når det er blandet æltes dejen med hånden.
Kom køkkenfilm omkring og lad dejen hvile mindst 1 time på køkkenbordet.

ravioli med blommesovs

 

Grøn pastadej – hvis man gider:
Damp spinaten i det vand der hænger ved efter skylning.
Køl ag og vrid det tørt for så meget væske som muligt.
Hak det fint i en foodprocessor. Lettest hvis man kommer melet ned til spinaten.
Fortsæt som med den gule pasta.

Fyld:
Blancher den anden halvdel af spinaten og vrid den tør for vand.
Hak den med en kniv og bland ricotta og parmesan i, krydr med salt og peber.

Ravioli:
Rul dejen tyndt ud.
Hvis der skal laves grønne striber skæres den grønne ud i cm tynde strimler (tagliatelle) og lægges oven på den gule og presses sammen på maskinen eller med kagerulle.
Læg en tynd plade på meldrysset bord og med passende mellemrum en klat fyld.
Fugt rundt om fyldet med lidt vand. Læg en plade oven på og tryk ned omkring fyldet så der ikke er luftlommer i raviolien. Skær den ud rund eller firkantet.
Koges 2 minutter i simrende vand med lidt salt.

Anret:
Den friskkogte ravioli kommes på en tallerken og der kommes blommesovs over.
Riv gerne lidt parmesan over.

TIP:

Når du alligevel laver pasta – så lav lidt til fryseren. Optø de direkte i kogevandet – skal koge ca. 2 minutter

Her – spinat Tagliatelle

grøn pasta

 

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Torfarvet ravioli med ricottafyld og blommesovs

  1. Piskeriset says:

    Hold op hvor er den ravioli smuk! ♥
    Det kan være, jeg skal prøve noget lignende her i løbet af sommeren :)

    • Erland says:

      TAK ! JA jeg synes også det blev vellykket – og så smagte det forrygende samtidig :-)
      Men man skal have lyst og tid til at lave det – nogle lægger puslespil andre laver farvet pasta :-)

      men når nu det regner nogle dage i din sommerferie – er der en god grund
      /Erland