Havtorn sirup

Havtorn

Jeg bruger havtorn sirup til flere ting. Oven på en is dessert er denne sur/søde sirup fantastisk.
Oven på lidt blåskimmel ost, på yoghurten, på en fiskefrikadelle etc.

Den kan også kommes i en sovs der lige mangler et eller andet.

Denne opskrift er inspireret af en blog kollega Gastromad.dk som også elsker havtorn.

2 dl havtorn (gerne frosne)
1,5 dl sukker
1,5 dl vand

Hvis der bruges tørrede havtorn skal man øge vandmængden.
Men for begge gælder at man skal smage på siruppen og lade ens smagsløg bestemme sukkermængden.

Kom det hele i en gryde og kog i ca. 5 minutter
Lad blandingen trække. Kog blandingen op igen og
sigt det hele gennem et klæde/ostelærred/viskestykke.

Grunden til jeg koger det op igen er at det lettere passerer gennem klædet når sukkeret er varmt.

Den sigtede havtorn sirup koges nu ned til den konsistens du ønsker.
Ca. 1,5 dl for denne blanding.
Husk den bliver tykkere når den bliver kold.

Kom siruppen på glas skyllet med atamon eller spiritus.

Havtorn 2

 

Print Friendly
This entry was posted in Sylte ting and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Havtorn sirup

  1. Erland says:

    Hej

    Er selvfølgelig rettet !!!
    Selv god pinse :-)

    /Erland

  2. GASTROmad says:

    Havtorn er et fantastisk frugt, der kan bruges til rigtig mange forskellige ting.
    Du skal lige have rettet “mand” til MAD :-).
    God pinse
    /Søren