Appetit på livet – en kogebog af Brdr. Koch og Birgit Schelde

Koch diabetes 1
Sideantal: 160
Udgivet: 23. oktober 2014
Forlag: Politikens forlag

Bogen er skrevet af kokkene Brdr. Koch som har diabetes i familien og diætist Birgit Schelde.
Så de ved hvad de taler om.

En bog med diabetes opskrifter ? Så deles folk op i 2.
1 – dem med diabetes : “Gider vi nu læse flere bøger om hvad vi ikke må….?”
2 – dem uden diabetes : “der kommer ikke os ved….”

Men denne bog er en smule anderledes end andre jeg har læst.
Den bestyrker mig i min egen opfattelse af hvordan en diabetes kost skal/bør være.
Bogen (forfatterne) siger samstemende – lev ganske almindeligt med varierende kost og hvis man lever efter de kostråd der gælder alle, så er bogen overflødig.

Jeg har selv diabetes-2 og lever egentlig efter de råd der gives i bogen. Bogen siger også at det er OK at spise sukker, OK at spise fedt etc.
bare IKKE hver dag. Thats it…..sværer er det ikke.

Koch diabetes 2

Derfor kan bogen bruges til ALLE også folk uden diabetes som gerne vil lave sunde retter og have ideer til dette.

Eksempelvis – side 110 – Jomfruhummer med estragon, chili&citron – så gør det altså ikke ondt at spise sundt.

Generelt om bogen er det at der ikke er løftede pegefingre og hvis man læser indledningen bliver man meget klogere på diabetes (eller bare sundhed)

Opskrifterne i bogen er meget nemme og teksten er minimalistisk – så en fin kogebog til alle også begynderen udi kogekunsten.

Jeg har selvfølgelig afprøvet en del af opskrifterne og finder dem nemme og smagfulde.
Specielt har jeg haft svært ved at finde “sunde” kager, og der har jeg afprøvet Squsahkagen og chokoladekagen.

Brød – der synes jeg de billeder der er af Dyppebrød med mørkt øl og Manitobamel så fantastisk ud.
Så den har jeg også afprøvet – SE RESULTAT OG BILLEDER HER:

Bdr.Koch – Dyppebrød med Manitoba, mørk øl og Kakao

Dyppebrød 1
Brødene i bogen ser super lækre ud. Det er et meget mørkt brød og smagen af kakao er udpræget.

Manitobamelet kan skaffes forskellige steder, prøv i helsekostbutikker eller på nettet.

25 gram gær
900 gram Manitobamel (jeg brugte 1000 gram +lidt hvedemel)
35 gram salt (jeg satte mængden ned til 25 gram, da det er ret meget salt)
7 dl lunken vand
1 Mørk øl – jeg brugte en ale
2 dl kakao

Dyppebrød 2

Herefter er brødet let at lave i henhold til opskrift.

Bland vand og gær. Kom resten af ingredienserne i.
Kør det hele på en røremaskine i 15 minutter

Form dejen – der står ikke hvor fast dejen skal være.
Men ud fra billederne af det færdige brød vil jeg sige den ikke skal være helt fast.
Min dej klæbede og jeg hjalp den ud af skålen med dejskraber.

Bag i ovn ved 215 grader i ca. 20 minutter
Jeg brugte varmluft og gav dem 5 minutter mere end opskriften siger.

Flotte brød (ikke så flotte som dem i bogen) og dejlig smag af Kakao.

Ikke et brød til en ostemad men som de skriver …et dyppebrød ..

Dyppebrød 3

Print Friendly
This entry was posted in Bager ting, Bog forslag and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.