Wonton med svinekød og rejer i grøn karrysovs

wonton med svinekød og rejer 3

Jeg begyndte at lave retter fra den nye bog fra Nadia Mathiasen som har bloggen Foodfanatic.dk
Bogen hedder “Foodfanatic THAI” og anmeldes HER

Jeg ville prøve at lave en ret ud fra bogen ved at bruge forskellige afsnit og lave “min egen” fynske Thai ret.
Her er resultatet – som i øvrigt smagte super

Til denne ret bør man investerer i en bambus damper – den koster under 100 kr. og er også eminent til at dampe fisk i.

wonton med svinekød og rejer 2

4 personer
100 gram rå rejer
200 gram hakket svinekød
1/2 pakke frossen wontondej (fås hos det lokale asiatiske supermarked)
1 bundt forårsløg
1 spsk. lys soya
1 spsk. fiskesauce
1/2 tsk. peber
1/2 tsk. sukker
Sovs:
1 spsk. olie
1 spsk. grøn karry pasta
2 dl kokosmælk
Tilbehør:
strimlet chilipeber (ikke for stærk)
Fintskåret forårsløg

wonton med svinekød og rejer

Bland svinekødet med rejer, sukker, fiskesauce, soya, peber og 2 fintskåret forårsløg.

Tag et wonton blad og kom en tsk. svinekød på.
Fugt kanterne og fold sammen som en lille ravioli trekant.
Tag enderne og sæt dem sammen som en stor tortellini.
Se tegning – hvis det giver mere mening.
Alternativt kan der laves en lille pose og drej toppen rundt og klem den.
Vigtigst er det at der ikke er luft i pakken og at den holder sammen under dampning.

wonton tegning

Når alle pakkerne er lavet kan de dampes.
I en gryde med lidt vand i bunden kan det lade sig gøre, men der er fare for de sætter lidt fast i bunden.
Det bedste er at sætte dem i en bambus damper, som så sættes oven på en gryde kogende vand.
De skal dampe ca. 6-7 minutter for svinekødet er tilberedt.

Sovs:
I en gryde varmes en spsk. olie og karrypasta varmes/steges i dette et par minutter hvorefter kokosmælk tilsættes og koges igennem.
Kom snittet forårsløg (1-2 stk) i og varm igennem.

Anret et par wonton på en tallerken og hæld sauce ved.
Drys med snittet forårsløg og strimlet chili

Tip:
1. Hvis du laver for mange kan de fryses inden du damper dem. Frys dem på en bakke og når de er frosne kommes de i en pose.

2. For at hindre wonton sætter fast på bambus damperen kan der lægges et stykke bagepapir eller kålblade – sørg for det ikke ligger helt ud til kanten.

wonton med svinekød og rejer 4

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.