Pulled Duck med Coleslaw

Pulled Duck 2

Pulled duck kan hurtig gå hen og blive en sommer klassikker. Let at lave og smager super.
BBQ dressingen og tilbehør kan varieres i det uendelige.
Her serveres den med en klassisk coleslaw og burgerbolle.
Burgerbollen kan man købe eller lave selv alt efter temperament.

Her laves det i en ovn, men kan sagtens laves i en grill, som så også vil give en mere autentisk grill/røg smag.
Her bruges røget paprika for at give en let røget smag.

Pulled Duck 4
4-6 personer:

1 and
2 dl Ketchup
3-4 spsk. balsamico
2 spsk. brun farin
2 tsk. Røget paprika
½ tsk. cayennepeber
Coleslaw:
½ spidskål
4-5 gulerødder
5 spsk. Mayonnaise
5 spsk. Cremefraiche 18 %
Vineddike
Burger boller 6 – 8 stk:
Ca. 400-450 gram mel
2 dl hånd varmt vand
50 gram gær
2 spsk. olie
1 Spsk. sukker
1 æg
1 ½ tsk. salt

Pulled Duck 1

 

BBQ sovs:
Bland ketchup men farin, røget paprika, balsamico og cayennepeber og smag til. Den skal være sur/sød med et hint af røgsmag.

Pulled duck:
Skyl anden indvendig. Skær ridser i skindet på hele anden, men kun skindet ikke ned i kødet.
Pensle med BBQ sovsen og sæt anden i en 150 grader varm ovn i ca. 5 timer. Først med brystkødet nedad.
Hver time vendes anden og pensles med BBQ sovs.
Efter 5 timer lægges anden med brystkødet opad og der skrues op for varmen til 220 grader varmluft.
Når skindet er sprødt tages anden ud og køler en smule af.
Med to gafler trækkes al kødet af anden og lægges på et fad.
Bland nu et par spsk. BBQ sovs i.

Pulled Duck 3

Coleslaw:
Bland mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med vineddike.
Snit kålen meget fint og bland den med revne gulerødder.
Bland det hele sammen og lad trække en times tid, gerne længere.

Hjemmelavede burgerboller:
Udrør gæren i det lune vand og tilsæt olie, æg og sukker.
Kom mel i men ikke det hele, dejen skal være elastisk men ikke tør.
Ælt det i 5 minutter, gerne på en røremaskine.
Efter de 3 minutter tilsættes saltet og æltes godt ind i dejen.
Lad dejen hæve 1 time. Del dejen i 4 store eller 6 mindre flade burger boller.
Efterhæves 20 minutter, pensles med vand, og bages midt i en 190 grader varm ovn i 12-15 minutter

Samle bollen:
Sæt det hele på bordet og lad folk selv samle sin pulled duck burger med and og coleslaw.

Tip:
Lav evt. flere ænder samtidig. Tag kødet og frys det. Når det skal varmes op tilsættes lidt BBQ sovs så det ikke bliver tørt.

Pulled Duck 5

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.