Burgerboller – Pølsebrød – nem opskrift

burgerbolle

Denne opskrift er med almindelig hvedemel – så hvis man tænker sundhed i forbindelse med burgere og pølser er det ikke denne opskrift.

Det er selvfølgelig altid en mulighed for at skifte en del af hvedemelet med f.eks. grahamsmel.

Denne opskrift er en hurtigt lavet dej, hvis men ønsker en koldhævet skal gær mængde sættes ned til ca. 1/4

pølsebrød
Burger boller eller pølsebrød ca. 8 stk:
Ca. 400-450 gram mel
2 dl hånd varmt vand
50 gram gær
2 spsk. olie
1 Spsk. sukker
1 æg
1 ½ tsk. salt

pølsebrød head
Udrør gæren i det lune vand og tilsæt olie, æg og sukker.
Kom mel i men ikke det hele, dejen skal være elastisk men ikke tør.
Ælt det i 5 minutter, gerne på en røremaskine.
Efter de 3 minutter tilsættes saltet og æltes godt ind i dejen.
Lad dejen hæve 1 time.

IMG_4739

Del dejen i 6-8 mindre flade burger boller eller tril 6-8 pølsebrød.
Efterhæves 20 minutter, pensles med vand, og bages midt i en 190 grader varm ovn i 12-15 minutter.

Jeg sætter pølsebrød så tæt på bagepladen at de vokser lidt sammen når de hæver.
Det giver en flad side så det er lettere at serverer den

Pulled Duck 4

BURGER 1

Print Friendly
This entry was posted in Bager ting and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.