2 x fjordrejer. Lun med asparges og nye kartofler og kold med små gulerødder og rygeostcreme

fjodrdrejer arparges nye kartofler 3

Der er utallige måder at serverer fjordrejer på eller almindelige rejer.
Her er et par bud.

NO. 1 : LUN SALAT: Fjordrejer med asparges, nye kartofler og nøddesmørsovs

4 personer
200 gram pillede fjordrejer (ca. 500 gram levende)
8 hvide asparges
Små nye kartofler (antal efter størrelse- men ca. 4-5 små pr. person)
Salat – her frisee
Kørvel (ligner persille men har en dejlig let anis smag)
Sovs: 35 gram smør, 1 håndfuld hakket mandler og saften af ½ citron

fjodrdrejer arparges nye kartofler
Skræl aspargesen fra hovedet og ned, knæk den nederste træge del af og kasser.
Damp aspargesen nogle minutter i en klat smør og lidt vand.
Den skal stadig have bid (al dente)

Kog kartoflerne i godt saltet vand med en masse køvel.
Nye kartofler skal ikke have lang tid og skal gerne have masser af bid.

Smør sovs: smelt smørret sammen med mandlerne og straks det er blevet gyldent (ikke sort) presses citronsaft over og panden tages af blusset.

fjodrdrejer arparges nye kartofler 2

Anret:
Vend aspargesen og kartoflerne i smeltet smør.
Skær aspargesen i mindre stykker og kom på en tallerken.
Kom masser af salat over og så fjordrejer med citronsaft over.
Anret kartoflerne og pynt med kørvel.
Salt og peber.

Kom den lune smørsovs rundt om tallerkenen, ikke oven på salaten.

fjordrejer små gulerødder salturt 2
NO. 2 : Fjordrejer med små gulerødder, salturt, kørvel olie og rygeostcreme

Dette er jo kun et forslag, nærmest ikke en opskrift, byt selv ud med ingredienser efter eget valg.

4 personer
200 gram pillede fjordrejer (ca. 500 gram levende)
Gulerødder – helt små nye gulerødder
Salturt (hvis de kan skaffes) ellers ærteskud, brøndkarse….
Frisee salat (eller ruccola)
1 spsk. olivenolie
Kørvel (eller dild)
100 gram Rygeost
1 dl fløde
1 citron

fjordrejer små gulerødder salturt

Blancher gulerødderne kort i saltet vand og lad dem køle af.
Vend salaten i olivenolie og krydr med salt og peber.
Kom citronsaft over rejerne og drys med salt.

Rygeostcreme: Pisk rygeosten op og juster smag og konsistens med fløde. Smag til med citronsaft, salt og peber.
kom ostecremen i en frysepose/sprøjtepose. Klip hul i hjørnet og sprøjt små klatter ud på salaten.

Kørvel olie: Blend kørvel med lun (50-60grader) olivenolie og sigt olien fra i gennem klæde eller kaffefilter.

Anret som på billedet og dryp kørvelolien omkring hele salaten.

Cremant de Bourgogne

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to 2 x fjordrejer. Lun med asparges og nye kartofler og kold med små gulerødder og rygeostcreme

  1. Uhm hvor ser det dog indbydende og lækkert ud:-)