Fjordrejer – det er nu

Fjordrejer 4

Fjordrejer – sæson ca. april til oktober

Det kan vel ikke være en stor hemmelighed at jeg elsker fjordrejer (måske navnet på bloggen antyder et eller andet)
Hvert år glæder jeg mig til de første fjordrejer.
Mange er skræmt af det store arbejde der er ved at pille dem.

Man kan f.eks. sætte lidt musik på, åbne en god kold hvidvin og så bliver det næsten helt Zen at pille.
Hvis man så samtidig tænker på at pillede fjordrejer koster ca. 500% mere end dem der ikke er pillet.

Her købte jeg 2 kg fjordrejer og så skal man sætte ca. 3 timer af til pilleri (en øvet kan gøre det hurtigere)

Fjordrejer 1

KOGNING:
Sæt en gryde med saltet vand over. (1 liter vand, en tsk. salt og 1 tsk. sukker)
Når det koger kommes ca. 3 håndfulde levende rejer i.
Ikke mere da kogevandet så køles for meget ned.
Når vandet igen koger er rejerne færdige.
Hæld straks de færdigkogte rejer i isvand for at stoppe processen.

Fjordrejer 2

PILLE REJER:
Hold rejen med bugen op – tryk/træk halen af.
Træk ryg/ben af og træk hovedet af.

Gør dette 2000 gange og du har til et par rejemadder :-)

Fjordrejer 3

Smid endelig IKKE skallerne ud – kom dem i fryseren så har du til en bisque når der igen skal luksus på bordet.
Og til den pris og arbejde der er, er det en god ide at bruge det hele.

Fjordrejer 5

Her er et par opskrifter der tidligere har været på bloggen:

Asparges suppe af hvide friske asparges – med fjordrejer

Friskkogte fjordrejer med hvide asparges og nye kartofler

Fjordrejebisque – jævnet med ris smagt til med fløde

FJORDREJER !

FJORDREJER – NU ER DE HER :-)

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter, Teknik og tips and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Fjordrejer – det er nu

  1. yum yum yum. Nu savner jeg Danmark, og det danske forår endnu mere.