Ramsløg – tag i skoven og pluk en håndfuld

ramsløg

Sæson marts – juli – men ofte kan den ses allerede i februar.

Alle dele på planten er spiselig. Den har en fin hvidløgs smag.

Den ligner liljekonval – og DEN må man ikke spise !! Så vær sikker på det er ramsløg du samler.

ramsløg 2

Bladene spises ofte som de er i en salat, som pesto eller måske tørret i en urtesalt
Blomsterne er fine i en salat
Frøkapslerne kan syltes som en slags kapers
Roden som løg/hvidløg.

Her serverer jeg den som en bund for en stenbiderrogn.

Ramsløg pesto:

Vask og blend ramsløg blade med en god olivenolie
Kom pinjekerner og parmesan i

Pestoen kan holde en uges tid på køl og kan sagtens fryses.

Se her for flere forslag til anvendelse

ramsløg 3

 

Print Friendly
This entry was posted in Sylte ting, Teknik og tips and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.