Krebsebisque med krebsehaler

Krebs bisque 1

Friske krebs er svære at få fat i, her er denne ret lavet med frosne Spanske krebs.

2 personer
1 kg krebs
2 fed hvidløg
Smør
1 spsk. vindruekerneolie
1 hakket skalotteløg
½ gulerod i skiver
1 tsk. tomat puré
1 tsk. sød paprika
1 glas cognac
½ flaske tør hvidvin

Krebsehalerne trækkes af og der klemmes omkring dem så skallen knækker og den kan pilles af.
Den sorte streng(tarm) fjernes, skær evt. lidt ned i halen.

Før servering vendes de i smeltet smør med hvidløg, de skal ikke tage farve blot varmes igennem.

Krebs bisque 2

Bisque:
Varm olien op til den begynder at ryge, kom alle krebseskaller, hoveder og klør i.
Kom også løg og gulerødder og steg det hele godt igennem.
De sidste minutter kommes tomatpuré og paprika i og steger god igennem.

Kom cognac på og sæt ild i dampene.

Hæld hvidvin over og suppler med vand så den lige dækker.

Kog i 20 minutter og lad skaller køle ned sammen med væsken.

Kog op igen i 10 minutter og sigt suppen fra i en finmasket sigte.

Kog suppen ned til ca. 2,5 dl og kom fløden i.
Kog nu ned til passende smag og konsistens.
Husk det er en suppe ikke en creme, altså den skal cremet men ikke for tyk.

Anret:
I en dyb tallerken kommes krebsehaler og bisquen oven på.
Serveres med brød og kølig hvidvin.

Krebs bisque 3

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.