Svinemørbrad med persille crust og Pommes Anna

 

svinemørbrad 1

Svinemørbrad kan være meget tør hvis den bliver tilberedt for meget.
Men hvis den er rosa stegt er det et meget fint mørt og saftigt stykke kød.

2 personer
1 lille svinemørbrad
Timian
2 fed hvidløg
crust: en dusk persille og en dl. rasp
2-3 Bage kartofler
Smør
Sovs:
2 spsk. balsamico
3-4 dl. rødvin
Smør
Bøgehatte eller anden svamp

svinemørbrad 3
Kødet:
Her steger jeg den i ovnen og bruger et stegetermometer for at sikre en nøjagtig kernetemperatur.
Jeg vælger her en kernetemperatur på 61 grader. Som giver et rosa og saftigt stykke kød.
Hvis du ønsker et lidt mindre rødt stykke kød men samtidig stadig saftigt kan du vælge at gå op til 64-65 grader.
Jeg giver først kødet stegeskorpe på en pande, sammen med timian og hvidløg.
Derefter kommes det i en 160 grader varm ovn.
Lad kødet hvile 5-10 minutter, pensl med stegeolien og vend det i den grønne crust (se her under)

svinemørbrad 2

Persille crust:
Blend persillen sammen med rasp og sigt fint.

Pommes Anna:
Skær bagekartoflerne i meget tynde skiver.
Smelt smør sammen med timian i en gryde uden det tager farve.
Vend kartoffelskiverne i smørret, krydr med salt og peber.
Tag et ildfast fad og kom bagepapir i – så er det letter at få kartoflerne ud efterfølgende.
Læg kartoffelskiverne lagvis og bag dem ved 190 grader til de er møre. Ca. 45 minutter

Lad kartoflerne køle af under let pres. Når de er kølet af tages de ud og skæres i portions størrelser.
Varm dem op før serveringen i en ovn ved fuld varme.

Svampesovs:
Steg svampene i smør og tag dem af panden.
Kom balsamico på og kog ned til det nærmest er en sirup.
Kom rødvin på og kog ned til ca ½ dl og pisk kolde smørtern i til du får en cremet sovs.
Kom svampene i og smag til med salt/peber.

 

 

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.