Svinemørbrad Caprese med grønne Puy linser

Svinemørbrad 1

Svinemørbrad Caprese, ja det har jeg valgt at kalde det.

Caprese er den Italienske salat med tomat, basilikum og mozzarella.
Her har jeg lagt salaten inden i en svinemørbrad og stegt den med masser af timian.

4 personer
1 Stor svinemørbrad
5 kviste Timian
Soltørrede tomater
1 pose Mozzarella
Friske basilikumblade
1 dl grønne Puy linser
25 gram smør
25 gram friskrevet parmesan
1 økologisk citron
2 bundter Forårsløg

Svinemørbrad 2
Mørbraden:
Skær mørbraden op midt på og bank den med håndfladen så den får ens tykkelse
Kom hakkede tomater på, sammen med Mozzarella og frisk Basilikum.
Luk den og hold den sammen med kødnåle eller snor.
Kom timian på – under snoren eller hold fast med kødnål

Giv mørbraden stegeskorpe på en pande med smør og olie
Sæt den i ovnen ved 190 grader i ca.25-30 minutter
Lad den hvile lidt før udskæring

Caprese - inde i en mørbrad

Caprese – inde i en mørbrad

Svinemørbrad 3

Puy Linser:
Kog linserne i saltet vand til de er møre, det tager ca. 25 minutter
Hæld vandet fra og kom en smørklat i.
Når smørret er smeltet kommes en spsk. hakket soltørrede tomater i sammen med friskrevet parmesan.
Smag til med salt og peber samt citronsaft.
Lige før serveingen kommes friske basilikum blade i

Svinemørbrad 6

Forårsløg:
Skær enderne af og flæk dem.
Hvis de er store kan de halveres.
Steg dem på en pande i smør til de er al dente

Anret:
Kom et par stykker mørbrad oven på en skefuld linser og server forårsløg ved siden af.
Her passer en god øl til, f.eks. en let bitter Pale Ale

Svinemørbrad 4

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.