Citronrisotto med seafood

citronrisotto 3

Her vil jeg kombinere mine to yndlingsting – skaldyr/fisk og risotto.

Jeg vil blande torsk ind i risottoen og så serverer skaldyrene oven på.
Der bliver lidt arbejde og fedtede fingre, men det synes jeg er lidt hyggeligt.

I ingredienslisten skriver jeg hvad jeg brugte, men det er op til dig selv at varierer, jeg brugte bare hvad jeg havde i fryseren.

fisk skaldyr
2 personer
8 Jomfruhummer
8 Krebs
2 Kammuslinger
2 Torskefileter
2 Håndfulde risottoris (her min favorit: Carnaroli)
1 skalotteløg
1 glas tør hvidvin
5 dl kyllingefond
3 Økologiske citroner
Smør
30 gram friskrevet parmesan
1 fed hvidløg
Dild
Kørvel (eller persille)

citronrisotto 2

Torsken og kammuslingen:
Drys salt og sukker på begge dele og såt på køl et par timer.
Skær torsken ud i mundrette stykker og steg den få minutter på hver side.
Sæt til side så de er klar til at komme i risottoen.

Kammuslingen steges umiddelbart før serveringen ca. 1 minut på hver side på en meget varm pande.
Kom salt på og dryp med citron.

jomfruhummer rå

Citronrisotto:
Start med at stege finthakket skalotteløg, de må ikke tage farve men skal bare lige blive gennemsigtige.
Kom nu risen i og steg med stille og roligt til de begynder at blive en anelse gennemsigtige.

Nu kommes et glas hvidvin i og koges næsten væk.

Kom nu den revne citronskal fra en citron i.

Nu koges risottoen under jævnlig omrøring og spæd hele tiden med kogende fond.
Kogende for at risottoen ikke afkøler hver gang.

Efter ca. 20 minutter er den al dente (smag). Tag af blusset og kom smør i.

Citronerne : skær skrællen og al det hvide af. Skær fileterne ud og klem saften af resterne.

Kom parmesan i sammen med torskestykkerne og halvdelen af citronfileterne og smag til med citron/salt/peber.

Jomfruhummer:
Flæk jomfruhummerne og læg dem med skærefladen op i et ildfast fad.
Bland en klump smør med hakket kørvel(eller persille) og et presset hvidløg
Kom smørret i små klatter oven på alle de flækkede jomfruhummer.

Krebs:
Jeg har købt frosne (forkogte) krebs. Så de skal bare lige varmes på en pande med lidt smør.

Anret:
Kom citronrisottoen med torsk på en tallerken
Anret resten oven på og drys med dild

citronrisotto 1

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.