GASTROMAND – spis og drik som en mand – en boganmeldelse

IMG_4489

I en teaser siger GASTROMændende “Vi er Danmarks bedste madbloggere…”, først undre det mig de ikke siger VERDENS bedste, ja for sådan er de bare.
Inderst inde ved de jo jeg er Danmarks bedste :-) , men ….måske viser deres besøgstal og priser at de nok har fat i den lange ende.

Så jeg bestemte mig for, modvilligt, at få fat i et eksemplar af deres kogebog. Ja ja jeg er ikke firstmover på alt. Den udkom 17/10-2014

Gastromand består af 4 mænd (læs: drenge) som har en dejlig tilgang til mad og blog, de skider på om der er noget der hedder Jantelov.
De 4 er, Anders Damm Christensen, Brian Lambæk, Klaus Kjeldsen & Mads Schytte.

Før jeg begyndte at lave en blog var Gastromand en af de blogge jeg ofte besøgte.
Jeg har såmænd også været gæsteblogger en enkelt gang, men skulle love ikke at komme blomster på maden.
Dejlig ukompliceret tilgang til madopskrifter, afprøvning af køkkengrej og anmeldelser.

Men nu til bogen.

Gastromand 3

Lækker størrelse og kvalitet, enkel og flot layout.
Bare rolig jeg skal nok finde noget på dem.

Indledningsvis skrives lidt om nogle selvfølgeligheder, som f.eks. når vi skriver Fløde er det piskefløde ikke Cremefine, når vi skriver smør så mener vi SMØR ikke Kjærgården.
Det burde der stå i alle kogebøger.

Så en gennemgang af de 4 mænd og deres maskinpark. Efterfulgt af Gastromands 10 bud, som jeg læste og nikkede ja til alle sammen.

Bogen er delt op i afsnit som f.eks. HERREFROKOSTEN, BLÆRERØVEN, MORFAREN (ja der er også noget til mig), TØMMERMÆNDENDE…….
Det er en sjov inddeling  der virker.

Hønsesalat – ingen Ananas :-) Nej selvfølgelig, kan man huske 80èrnes Ananassring med hønsesalat som forsamlingshusets forret til festen.

Fint ikke at lade sig begrænse af at ikke alle har Sous Vide men skriver det tydeligt i starten af opskriften under “Gear”.

Jomfruhummer med perlebygotto – dejlig ret lige efter mit hjerte og mave. Super let og uden de store armsving forklares kunsten at lave en risotto (ja det står RIS) men en perlebygotto er samme fremgangsmåde.
Og så skriver de Zind-Humbrecht som er en af mine absolutte Alsace favoritter (og har en del i vinkøleskabet) Verdensmester i Gewurztraminer by the way.

Friteret hummer med bearnaiseskum – Ja hvis man har spist hos Oubæk og fået bearnaise og frites til sin hummer vil man elske denne ret.
Denne Gatromand udgave har jeg afprøvet og den er VIRKELIG god ! Men brug nu frisk hummer som står i opskriften ikke de frosne. Ellers kan man lave fattigmands versionen med jomfruhummer.

Jeg kunne blive ved, der er ikke en decideret dårlig opskrift og man bliver virkelig inspireret ved at bladre i bogen.
F.eks blev jeg også fascineret af deres veludførte duck-Wellington.

Nå det er en anmeldelse af helheden ikke en dissekering af de enkelte retter.

Helheden ? Det kommer til at gøre ondt…..men jeg skal jo være ærlig…det er en hammerende flot og super brugbar bog fra de frække i klassen.
Er jeg misundelig over det ikke er mig der har lavet den…nej..nej … JO
Jeg er imponeret over de flotte billeder. Opdelingen af opskrift i 3 rubrikker med lille historie, Ingredienser og Tilberedning er nem og virker meget overskueligt.

Ingen blomster og super konstrueret retter, bare mad som vi kan lide den.
Og så tør de tage foie Gras retter med.

Der er mange af retterne der skal afprøves og pilles ved.

Nu skal det jo heller ikke blive ren ros – skal da slutte af med noget negativt (eller skal man?…jo):
En wienerschnitzel med kalvemørbrad …det er vel nærmest en indbagt mørbrad (eller 4 små) ..tag den ! :-)

Gastromand 2

 

Men bogen skal op på hylden med de bedste i klassen. Ja i får en plads ved siden af Cunninghams og det er en ret stor ros.
Men først når jeg har lavet nogle af retterne.

Her ser i så en RIGTIG VAKUUMMASKINE drenge :-)

vakuummaskine

Sprog: Dansk
Sideantal: 196
ISBN: 9788740012538
Format: 225×227
Udk. 2014
1. udgave, 3. oplag
Indbinding: Indbundet
Fotograf: Columbus Leth
Forlag: Politikens Forlag

Print Friendly
This entry was posted in Bog forslag and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.