Stenbiderrogn med Krondild Croustillant og syrnet fløde

Krondild og stenbiderrogn 3

Stenbiderrogn er kaviar for folket. Denne delikate rogn kan jeg ikke få for meget af.

Her serverer jeg den med en af mine yndlings Unika oste fra Arla, Krondild.

I denne ret bruges frisee og kørvel, men kan udskiftes med ruccola og dild hvis det er nemmere at få fat i.

Krondild og stenbiderrogn 2

4 personer
1 Arla Unika Krondild
1 pk. filodej
Smør
200 gram stenbiderrogn
Piskefløde
1 citron
Frisee salat
Kørvel
1 dl Neutral smagende olie (ex.vindruekerne)

arla unika krondild

Arla Unika Krondild på Filodej

 

Syrnet fløde/Creme fraiche:
Kom 1 dl fløde i en skål og pres saften fra 1/2 citron i og bland det godt.
Stil de på køkkenbordet i nogle timer til det begynder at tykne.

Kørvel olie:
Varm olien op til ca. 60 grader
Skyl en håndfuld kørvel og dryp den godt af.
Blend kørvel med olien i 5 minutter
Lad den grønne olie dryppe af gennem et klæde (eller kaffefilter)

Krondild og stenbiderrogn 6

Croustillant:
Skær filodej ud i ønsket størrelse. Dobbelt lag.
Pensl med smeltet smør
Skær osten ud i stave og læg dem på filodejen.
Rul den sammen.
Steg den i rigeligt smør umiddelbart før servering.

Stenbiderrogn:
Smag rognen til med salt

Anret:
Kom en croustillant på en tallerken og rogn ved siden af.
Kom en skefuld syrnet fløde på og kørvelolie oven på.
Pynt med salat og kørvel.
Krondild og stenbiderrogn 4

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Stenbiderrogn med Krondild Croustillant og syrnet fløde

  1. Smukt! Arla Unikas Krondild er virkelig lækker.. Jeg må vist hellere snart se at få prøvet at bruge den i en ret – jeg ender bare altid med at spise den som den er fordi den smager så godt 😀

    • Erland says:

      Tak ! JA Unikas Krondild er vor absolut yndling også i det salte køkken, kold i salat og varm sammen med f.eks. torsk :-)

      Glæder mig til en dag at smage deres nye råmælks ost

      /Erland