Brændt jomfruhummer med stenbiderrogn

jomfruhummer 5

Jomfruhummer er en delikat spise som ikke må overdøves af for kraftige smage.
Ofte ser men den dænget til med masser af hvidløg, her går jeg den anden vej og serverer den næsten rå. En slags nordisk Sushi om man vil.

Da de næsten er rå synes jeg det ville være fint at serverer halen uden den var skilt fra resten.

Nu er det stenbiderrogn sæson, så det var naturligt at komme nogle rogn på retten også.

1 kg guld

4 personer
8-12 rå jomfruhummer
Salt/sukker
100 gram stenbiderrogn
1 citron
Salat – her ruccola
Dressing: 1 tsk. eddike (her Hindbæreddike), 1 tsk. sennep, 1 tsk. sirup(her Kirsebærsirup), ½ dl olie
Radisser
Dild

jomfruhummer 4
Jomfruhummer:
Pil forsigtigt skal af halen uden at vride halen fra kroppen.
Det gøres lettest ved at klippe skallen over på undersiden af halen og trække det forsigtigt af.
Drys med lidt salt og sukker og sæt på køl nogle timer dækket med køkkenfilm.

Før servering brændes halen med en gasbrænder (creme Boule brænder),
eller kommes tæt under grillen i ovnen nogle få minutter..

Stenbiderrogn smages til med salt.

Dressing: 1 tsk. sennep, 1 tsk. sirup(her kirsebærsirup), 1 stk. eddike (her hindbærsirup), olivenolie.
Pisk sennep, sirup og eddike sammen og hæld olien langsomt i mens der piskes, til dressingen tykner lidt.

jomfruhummer

jomfruhummer 2

Salat skylles og vendes i dressingen.

Radisser skæres i tynde skiver

Samle retten:
Anret jomfruhummer og salat. Dryp citron på halen.
Kom en skefuld stenbiderrogn ved.
Kom radisser på salaten

Server gerne et godt brød til.

jomfruhummer 3

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Brændt jomfruhummer med stenbiderrogn

  1. Erika Rom says:

    Hvor i alverden får du stenbiderrogn fra på denne årstid? De er da bestemt ikke i sæson her på vestkysten. Den er ovre for flere måneder siden?
    Spændende blok i øvrigt, men mange gode fiskeopskrifter.
    Venlig hilsen en nysgerrig Erika

    • Erland says:

      Hej

      Jeg har MANGE opskrifter og udgiver dem efterhånden – derfor kan der forekomme forskydninger.
      Jeg har dog masser af stenbiderrogn på frys – ikke helt optimalt – men faktisk en ok metode til at forlænge sæson :-)

      Men frisk er bedst

      Lige nu laver jeg mange asparges retter – men kan ikke nå at skrive opskrifterne og udgive dem :-(

      /Erland