Black and white

Hvid fisk og blæksprutte blæk. Underlig sammensætning ? Synes bare at det sorte var flot til den helt hvide fisk.

Fisken er skærising. Jeg havde 4 fileter og dem lagde jeg oven på hinanden og skar dem i 4 portions størrelser. Dette gjorde at fisken præsenterede sig bedre i højden. Samtidig er faren for den bliver tør tilberedning også en anelse mindre.

Tilberedt i ovn ved 150 grader ca. 20-25 minutter med en smørklat oven på og hæld også lidt hvidvin ved.

Den sorte mayonaise er en ganske almindelig mayonaise :

2 pasteuriserede æggeblommer, 1 spsk. hvidvinseddike, 1 tsk. sennep, salt, hvid peber og raps olie i en lind strøm. Dråbevis til at begynde med. Stop når konsistens er fin. Blæk i til den er sort.

Den endte med at blive lige lind nok, da jeg ikke havde taget højde for at blækket fortynder.

Tilbehør skulle jo også være lidt til den hvide side pga. den dominerende sorte mayonaise.

Snittede lidt blomkål tyndt og lagde i koldt vand i et par timer.

Blomkålvandet blandes med lidt fløde og lecithin og piskes med en stavblender i overfladen så der dannes skum. Lad stå 30 sekunder før et tilsættes retten.

Se evt. mere her :  Højt skum

Perleløg pillet og kogt ganske få minutter.

Lidt grønt ? Så lad gå – lidt snittet forårsløg

Og så jeg lavede chips og mos af blå kartoffel.

 

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Black and white

  1. Pingback: Nothing found for Black-and-white-2