Beluga eller Lakrids…… ?

Ja det er vel et spørgsmål om penge. Jeg laver en fake lakrids caviar – men ville da gerne bytte med den ægte.

Jeg laver her fake caviar med Texturas produkterne Algin og Calcic,

250 ml vand – flaske vand
Lakrids pulver
1 tsk sukker
2 gram Algin

Hærder bad:
500 ml vand – flaske vand
2,5 gram Calcic

Opbevarings bad : 200 gram vand – flaskevand

Først blander man vand, lakridspulver og lidt sukker. Når det er opløst blander man Algin i med en stavblender.

Calcic blandes med vand også med stavblender.

Begge bade skal stå i køleskabet i 24 timer for at få luften ud af vandet.

Med en engangs sprøjte dryppes nu lakrids blandingen ned i calcic-badet og danner små lakrids caviar.

Efter 1 min. tages caviaren op og overføres til rent vand hvor de kan ligge til de skal bruges.

Hvad kan de bruges til ? Smager ikke super godt bare at spise – måske oven på lidt is eller….Og så kunne de godt være lidt sødere :-) Men sjovt alligevel.

Print Friendly
This entry was posted in Eksperimenter, Molekylært kære Watson and tagged , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Beluga eller Lakrids…… ?

  1. Aykut says:

    Hej ved godt det er længe siden i har svaret på denne blog, men har et enkelt spørgsmål. Når man har lavet de her kugler bliver indholdet så stadig flydende? Og hvor længe holder det sig flydende inde i? 1 dag eller 1 mdr?

    Tak for jeres tid.

    • Erland says:

      Hej

      Det er tykt flydende – de ting man kommer i gør at det ikke er helt tyndt flydende.
      Hvis du opbevare det i vand uden kalk holder de gerne et døgn.
      Hvis du bruger postevand, gør kalken det at de hærder kuglerne så de bliver mere faste. Det der gør at der dannes en tynd hinde (Calcig) forstærkes og bliver tykkere og tykkere.

      /Erland

  2. Hej Erland – det ser rigtig interessant ud :)

    Ved ikke om du har set den ret Jacob De Neergaard præsenterede til kokketræf på Falsled Kro i form af kroens 40 års jubilæum.

    Der kom han med en ret i en dåse kaviar, hvor bunden bestod af jordskok, husker ikke hvad mellemlaget var, og det øverste lag (synlige lag) bestod naturligvis af Kaviar så folket troede at det blot var ren kaviar.

    Jeg tænkte på om det ikke kunne tænkes at man med disse lakridskaviar lavede en sjov dessert i en dåse kaviar, hvor bunden består af is, mens toppen består af lakridskaviar, så man snyder sine gæster?

    • Erland says:

      JA det kunne være sjovt – men har kun èn lille boks som der har været kaviar i – så skal jeg jo lige have købt noget mere beluga :-) Men det er da også en mulighed.
      Men altid sjovt at tænke ud af boksen

      /Erland

  3. Pingback: Nothing found for Beluga-eller-lakrids-2

  4. Kim Schulz says:

    Spændende eksperiment. Hvor meget lakridspulver har du brugt og hvilken slags er det? jeg gætter på at det ikke er en salmiak lakridsting eller?

    • Erland says:

      Hej. Ca. 1 spiseskefuld-strøget. Men smagte lidt på det så det ikke blev for stærkt. Det er en ren lakrids pulver fra special købmanden. Har lige smidt et link – ikke dyrt (bortset fra portoen)

      http://specialkoebmanden.dk/krydderier-46/lakridspulver-2321.html?q=lakridspulver

    • Kim Schulz says:

      Tak det vil jeg kigge nærmere på. Jeg har planer om at lave en 3retters all-sushi dinner hvor både forret hovedret og dessert er “sushi”. Her kunne det jo være sjovt at eksperimentere med en maki-rulle m sort frugt læder som “tang”, søde ris som, nåja ris, og så noget frugt som fyld…. og lakrids kaviar som topping,

    • Erland says:

      Lyder sjovt. Jeg vil tjekke din blog og se om du laver et indlæg om resultatet. Og hvordan dine gæster tog det :-)