Krebsebisque med krebsehaler – nu på dåse

Jeg elsker at få en bisque til forret, hummer, jomfruhummer, rejer eller som her krebs.
Det er også en fornøjelse at bruge hele dyret og ikke hun halerne.

Her serverer jeg det i en dåse, men en lille dyb tallerken vil være fint.

Her en meget lille servering, så der er til mange personer og bisquen er kogt meget ned for meget koncentreret smag.
Nedenstående opskrift vil være fin for 4 personer til en normal forret

4 personer
1 kg krebs (her frossen krebs)
2 fed hvidløg
en klat smør

Bisque:
Skaller fra 1 kg krebs
1 glas cognac (kan udelades)
¼ piskefløde
1 gulerod
persillestilke
1 tsk. tomatpuré
1 skalotteløg
4 peberkorn
1/2 flaske Hvidvin
Neutral olie (ex. vindrukerne-raps…)

Krebs:
Tag halerne af og befri dem for skal.
Smelt smør uden det bruner og kom fintsnittet hvidløg i.
vend halerne i smørret og lad dem simre 1 minut på hver side.
Tag dem af og afkøl dem.
Bisque:

Kom skallerne i en varm gryde med lidt olie og brænder den godt af samtidig med de knuses med en grydeske.
Når de er godt brændt af så flamber jeg hummerne med cognac.
Så kommer jeg resten af ingredienserne i og hælder hvidvin i til det dækker.

Kog i 15 minutter og lad køle ned, kog igen i 15 minutter og sigt derefter væsken fra.
Kog væsken ned til der er 1,5 dl tilbage. Vi skal ikke bruge så meget til retten så vi kan lige så godt koncentrerer den meget.

Kom 1,5 dl fløde i og kog til passende konsistens.
Juster efterfølgende med mere fløde hvis nødvendigt.
Smag til med salt (ikke meget)

Anret:
Fordel halerne på 4 dybe tallerkener og hæld varm bisque over og server.

Her kommer jeg det på dåse og varmer for serveringen dåserne op i kogende vand.

Server godt brød til så gæster kan suge den gode bisque op til sidste dråbe

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.