Koldpocheret torsk med filodej låg

Et stykke frisk torsk kun lige tilberedt en smule og serveret helt enkelt med salat.

 

Syrnet fløde med dild olie

4 personer

1 torskefilet uden ben på ca. 200 gram

Frisee salat

1/4 l piskefløde

1 citron

1 pakke filodej

smør

Dild

Neutral smagende olie – ec. raps

 

Torsk 42 grader i 35 minutter

Torsken:

Den kan laves på to måder.

Først skal den lige rimmes – den drysses med salt og sukker på begge sider og sættes på køl et par timer.

1.Ovn metode:

Kom torsken i en 50 grader varm ovn i 30-40 minutter

2.Sous vide metode:

Vakuumpak torsken – men kun 90 % vakuum ellers mases torsken.

Tilbered den i sous vide vandbad i 35 minutter ved 42 grader

 

For begge metoder gælder at torsken efterfølgende skal på køl mindst 4 timer.

Torsken skæres i mundrette stykker og vendes i olivenolie og lidt hakket dild.

Filodej låg:

Skær låget ud og læg det på en silikonemåtte og pensl med smeltet smør.

Kom i ovn ved 190 grader til filodejen er gyledn – tager ca. 4 minutter

Kan evt laves dagen før og gemmen i lufttæt dåse

Syrnet fløde:

Hæld fløden i en beholder og rør saften af 1/2 citron i.

Lad nu fløden stå 24 timer ved stuetemparatur.

Rør lidt dild olie i fløden.

Dild olie:

Skyl dilden godt og kom den i en blender.

Varm olien op til 60 grader og kom i blenderen.

Blend 5-10 minutter.

Sigt olien fra gennem klæde eller kaffefilter.

 Servering:

Kom frisesalat på en tallerken og dryp med dild olie, fordel torskestykker på salaten.

Kom filodej låget oven på.

Ved serveringen kommes den syrnede fløde oven på filodej låget.

Server gerne et godt brød til.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.