Sous vide Confit de canard – Andelår sous vide

Hvis man er en lykkelige ejer af en sous vide maskine bør man prøve at lave confit de canard.
Det er nemt og passer sig selv, bagefter har man mad i køleskab/fryser til hurtig luksusmad.

Fordelen ved sous vide er at låret bliver tilberedt i det fedt der allerede er på låret.
Så man spare at købe 1 kg andefedt til kogning.

Når man har tilberedt lårene køler man dem hurtig af og lægger dem på køl eller frys.
De kan holde sig længe på køl da de er i vakuum. Jeg har haft nogle liggende en måned på køl.
I fryser kan de holde 3 måneder uden kvalitets forringelse.

En vigtig ting er dog at huske at skylle sine urter i lidt kogende vand så vi er 100% sikre på at der ikke er jordbakterier.

1 portion – du kan lave et lår eller så mange du vil.
Mit råd er at lave flere end du tror du skal bruge, for de forsvinder hurtigt.

6 lår:
1 Spsk salt
3 laurbærblade
5 Timian kviste
Knus laurbærblade i saltet og bland med timian.
Gnid saltet godt ind i lårene og sæt på køl i ca. et døgn.

Skyl saltet af og dup lårene tør med køkkenrulle.
Vakuumpak lårene.
Jeg pakker den enkelvis eller 2 i hver pose.

SOUS VIDE:
Varm vandet op til 80 grader C og tilbered lårene i ca. 12 timer.
Læg evt. et lille tallerken oven på da der nogle gange kan udvikle sig lidt luft i poserne og så vil de flyde op til overfladen.

Efter de er tilberedt kan man bruge dem straks eller nedkøle dem i isvand og opbevare dem på køl eller frys.

Før servering:
Når de skal serveres skal de bare ind i en 220 grader varm ovn til de får gyldent skind, ca 15 minutter

 

Print Friendly
This entry was posted in Sous Vide, Teknik og tips and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.