Andeterrine med langtidstilberedte Karl Johan

Terrine er en god ide som forret eller til frokostbordet.
Her lavet med langtidstilberedte andelår.

Samtidig med at jeg alligevel skal tilberede andelårene i lang tid kan jeg udnytte varmen
og langtidstilberede nogle flotte Karl Johan. Man kan bruge andre svampe f.eks. kejserhatte.

Lille Terrine:
4 lår
2 fed Hvidløg
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
1 spsk. pistacie nødder
Svampe:
Karl Johan svampe
Olivenolie
2 kviste timian
Tilbehør:
Cornichoner. Brød eller salat

Langtids tilberedning af andelår:
Et ildfast fad smøres med olie og andelår lægges med skindsiden ned.
Kom krydderurter og snitte hvidløg oven på, drys med salt og peber.
Kom et par spsk. vand ved, og dæk med folie.
Sæt i ovn ved 130 grader i 2 ½ time
Vend lårene så skindsiden kommer op, dæk igen med stanniol.
Sæt ind i ovnen igen i 2½ time
Tag fadet ud og hæld fedtstoffet fra. Øg ovntemperatur til 220 grader varmluft.
Sæt lårene ind til de får fin gylden og sprød overflade. Tager ca. 20-30 minutter.

Langtids tilberedning af Karl Johan:
Vend de rengjorte svampe i olie og kom i et ildfast fad med 2 kviste rosmarin.
Kom låg eller stanniol over og sæt ind i ovnen ved 130 grader i 3 timer.

Terrine:
Afkøl lårene lidt og pil kødet fra. Kasser skindet.
Mos det let med en gaffel så der ikke er for store stykker.
Bland pistacienødder i og smag til med salt og peber.
Kom lidt af fedtstoffet i for at samle terrinen.
Sæt i køleskab til den er helt kold.

Server med brød, cornichoner til evt. lidt god sennep.

Print Friendly
This entry was posted in Charcuterie and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.