Calzone – no.11 fra den lokale eller lav den selv

Calzone er mange ting men først og fremmest er det en indbagt pizza.
Her laver jeg den med spaghetti bolognese, men du kan sagtens lave den med andet.
F.eks.skinke, mozzarella og spinat eller ……

Jeg laver den i en gasgrill med bagesten. Den kan komme op på omkring 350-400 grader.
Hvis du laver den i ovn skal den bare skrues helt op.
Hvis du ikke bruger bagesten skal du bare lade bageplade varme med op så den er helt varm før du kommer calzonen over på.

4 Calzone:
Pizza dej:
2 dl Tippo 00 mel
1 dl Durum mel
1 brev tørgær
1 spsk olie
et drys salt og et drys sukker
Vand

Spaghetti Bolognese:
Sofrito : 2 spsk fint hakkede løg, 2 spsk fint hakkede gulerod og 2 spsk fint hakket blegselleri
500 gram hakket øksekød
1 god olivenolie
2 spsk balsamico
1 dåse tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
1 dl Rødvin
1 dl mælk
150 gram Revet ost

Dejen:
Rør mel og gær sammen og kom lunken vand i til den bliver til en smidig dej der slipper skålen.
Sæt den til hæving hvis du skal bruge den med det samme. Lad den hæve til dobbelt størrelse.
Jeg laver den altid dagen før og lader den hæve et døgn på køl.

Rul den tyndt ud i størrelse som en almindelig pizza

Bolognese:
Den fint hakkede sofrito kommes i en gryde med olivenolie.
Steg til løgene er gennemsigtige og kom så kødet i.
Steg til kødet er godt og grundigt svitset.
Kom tomatpure i og steg et par minutter.
Kom balsamico i og steg til den er næsten fordampet.
Kom nu rødvin, mælk og de hakkede tomater i og kog stille og roligt i nogle timer.
Hold øje med det ikke koger tørt og suppler med lidt vand.
Det skal være en ret tæt kødsovs når det er færdigt.

Lad bolognesen køle af før det kommes i calzonen.

Calzone:
På den udrullede pizzadel lægges en stor skefuld kold bolognese og masser af ost oven på.
Fold nu dejen ind over så det bliver en halvmåne.
Dup evt. kanterne med vand og tryk det sammen, eller fold kanten hele vejen rundt.

Skal i varm grill/ovn i ca 10-15 minutter til overfladen begynder at bliver gylden(lettere sort)

Server en salat til.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Calzone – no.11 fra den lokale eller lav den selv

  1. Simon says:

    Hej
    Er spaghettien kogt al dente og nedkølet?
    På forhånd tak for svar :-)

    • Erland says:

      Jeg koger dem ikke før nedfrysning. Men optør dem direkte i kogevandet når jeg skal bruge det.
      De skal kun have ganske få minutter.
      Pas dog på med at komme alt for store mængder i da det køler vandet for meget ned – så er det bedre at tø det op først