Rabarber trifli med Grand Marnier creme

Det engelske ord “trifle” betyder bagatel. Så en trifli er bare en bagatel.
Altså en lille dessert eller mellemret, eller en til kaffen søndag eftermiddag.

Her serverer jeg den også på en tallerken – en slags “open trifli” om man vil.
Trifli er en smule 80èr agtig men det smager den ikke dårligere af.

Jeg har piftet cremen lidt op med lidt Grand Marnier, man kan også bruge andet f.eks. portvin.

4 personer
5-8 Rabarber – det hele kommer an på størrelsen af dem og af de glas du bruger
Sukker
1 vaniljestang
1/4 l piskefløde
1 -2 spsk Grand Marnier
Makroner
Hakkede Mandler eller som her hasselnøder

Rabarber:
Skær rabarberne ud i stykker på ca. 2-3 cm
Kog dem i lidt vand med sukker – sukkermængden er svær at angive, det kommer an på hvordan rabarberne er og hvor sød tand du har.
Skrab korn ud af vaniljestang og kom begge dele i gryden.
Kog til rabarberne er møre.
Kasser vaniljestangen.

Cremen:
Knus 10 makroner og hæld Grand Marnier over og stil på køl en times tid.
Mos det god igennem med en gaffel.
Pisk fløden godt stiv og bland Grand Marnier”grøden” i til en lind creme.

Anret:
Kom en makron i et glas og rabarber over, så en skefuld creme og lidt rabarber igen slut af med creme og drys med de hakkede nødder.

Eller kom det hele på en tallerken som på billedet

Print Friendly
This entry was posted in Desserter, Midt mellem retterne and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Rabarber trifli med Grand Marnier creme

  1. En god bagatel må man sige.
    Særligt med dét lille pift.