Koteletter med rabarberkompot

Jeg havde fået fat i nogle store koteletter fra en ordentlig gris.
Det var nogle store tykke koteletter. De kan sagtens steges på panden men jeg gav den lige en tur i ovnen også.

For at få lidt modspil til kødet og en fed mos lavede jeg en kompot af rabarber.
Måske var det også fordi jeg har en lille jordbærrabarber plante i haven der stod og var meget klar.

2 personer
2 store tykke koteletter – gerne med skaft
Marinade: 1 tsk. honning, 1 spsk. tomatketchup, 1 fed hvidløg, soya, lidt chilipulver, salt, peber
4 bagekartofler
50 gram smør
lidt mælk
Purløg
Rabarberkompot:
3 rabarber
1 skalotteløg
1 spsk balsamico
1 spsk honning


Koteletter:
Tag koteletterne ud af køleskab 1 time før tilberedning.
Jeg kommer salt og peber på og steger dem ret hårdt på begge sider, måske 1-2 minutter.
Derefter pensler jeg dem med marinaden af honning, ketchup, soya, knust hvidløg, chili, salt og peber
Så kommer jeg dem i en 225 grader varm ovn ved varmluft i ca. 10-15 minutter alt efter tykkelsen.
Hvis du bruger tynde koteletter vil jeg mene at du bare skal stege dem færdige på panden.

Jeg tjekker kernetemperaturen som jeg vil have på ca. 60-65 grader
Lad koteletten hvile nogle minutter før servering

Kartoffelmos med purløg:
Bag kartoflerne til de er møre. Tag skrællen af og mos dem sammen med smør og juster konsistens med mælk.
Smag til med salt og peber.
Kom hakket purløg i.

Rabarberkompot:
Steg et hakket løg i olie uden det tager farve.
Kom snittet rabarber i sammen med balsamico og honning.
Når det er reduceret lidt kommes lidt vand i og lad det koge under låg ca. 10 minutter.
Tag låget af og skru op så væsken reduceres.
Smag på kompotten. Er den for tam kommes lidt balsamico i, hvis den er for sur kommes lidt honning eller sukker i.
Den skal være en smule skarp for at give modspil til koteletten.

Anret som på billede.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Koteletter med rabarberkompot

  1. Thomas says:

    Hej Erland. Hvor køber du dine lækre koteletter hende? De ser altid super indbydende ud. Har været forbi et par slagtere, men det var ikke i nærheden af samme kvalitet.

    • Erland says:

      Hej. Jeg køber hos slagter men de har dem ikke liggende i de størrrelse.
      Jeg skal oftest bede dem om at skære nogle tykke.
      Ellers køb en god steg med ben og skær dem selv

      Erland