Torskekæber med kartoffel og mandelsmørsauce

Torskekæber er i min optik en delikatesse som jeg tit køber når fiskehandleren har friske kæber.

Her serverer jeg det som en lille forret med en skive kartoffel og smørsauce med nødder og citron.

4 personer
8 torskekæber
1 stor bagekartoffel
Frisee salat
Rosenkål – ca. 4 blade pr. person
50 gram smør
1 håndfuld mandler
1 citron

Fisken:
Kom fisken i et ildfast fad. Hæld lidt oliven olie over og drys med en god flagesalt.
Sæt i ovnen ved 150 grader i ca 7 minutter. De må endelig ikke overtilberede.
Du kan mærke efter med en kødnål, sæt den et par sekunder i fisken og før nålen til læberne.
Hvis nålen føles kold er de ikke færdige. Hvis nålen føles lunken er de færdige.

Kartoffel:
Skræl kartoflen og skær i 4 tykke skiver.
Steg skiverne på en pande i olivenolie.
Drys med salt før servering

Rosenkål:
Tag de yderste blade af og kom i en skål. Kog lidt vand og hæld over.
Hæld vandet af efter 10 sekunder og lad rosenkålen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Smørsauce:
Varm smørret op og så snart det begynder at bruse kommes hakkede mandler på.
Tag panden af blusset og pres saften fra ½ citron i.

Frisee salat plukkes og skylles.

Anret som på billedet.

 

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.