Rødtunge med Hollandaise og Romanescokål – test af Thermomixer

Jeg skulle afprøve en thermoblender/mixer og ville prøve at lave hele måltidet på/i den.

Du kan selvfølgelig lave retten uden Thermomixer.

Jeg bestemte mig for rødtunge med Hollandaise.
Men for det ikke skulle blive for let ville jeg starte med at lave smørret selv.

Hvis man vil have kartofler til kan man bare lægge dem i medfølgende sigte og dampe dem samtidig med kålen.
Det er at udnytte varmen og giver ikke mere arbejde.

Jeg laver hollandaisen til sidst. Fisken holder jeg lun ved at sætte hele dampenheden ind i en 50-60 grader varm ovn efter tilberedning.

4 personer
2 store rødtunger som hver giver 4 fileter (få evt fiskehandleren til at fileterer dem)
1 Romanescokål
Persille
Hollandaise:
2 æggeblommer
1 spsk hvidvins eddike
1 tsk vand
1/2 tsk citronsaft
125 gram smør- evt. hjemmelavet i Thermomixer

Damp kål og fisk i Thermomixeren:
Del kålen i buketter og læg dem i dampenheden.
Start thermomixeren op og lad den blive 100-110 grader varm.
Sæt dampdelen på og led dem dampe i ca. 10 minutter til de er al dente.

Tag kålen af og læg fisken på, damp i 3-4 minutter.

Sæt begge dele i ovnen ved 50-60 grader for at holde det varmt til saucen er færdig.

Hollandaise i Thermomixer:
Smelt smørret stille og roligt og lad det køle af så det er håndvarmt.

I en thermomixer kommes ingredienserne minus smør i og der startes med 70 grader og røre trin 3
Efter 3-4 minutter skal det gerne have tyknet lidt.

Hæld smørret i låget så vil der rende ned i æggemassen stille og roligt.
Sænk varmen til 50 grader og røre trin 2. Efter få minutter er den klar.
Den kan stå lidt med de 50 grader indtil du skal bruge den.
Smag til med citron, salt og peber

Anret som på billedet.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.