Jeg fik lov at teste en thermomixer et stykke tid. Se specifikationer via nedenstående link
http://www.foodcare.dk/thermoblender-mycook-premium.html
Hvad er det som er anderledes ved denne type thermomixere frem for almindelige blendere.
Det er at du kan blende og varme samtidig. Det giver nogle meget fine fordele.
Du kan f.eks. lave emulgerede sauce som f.eks. bearnaise uden at tænke på om den bliver for varm og skiller.
Du kan lave hele måltider på mixeren og bevare vitaminer og smag. F.eks. dampet fisk og grøntsager.
Den er let at bruge og let at rengøre. Eneste minus er at det er endnu et køkkenredskab der tager plads.
Men den kan så også erstatte røremaskine og blender.
På thermomixeren kan du lave kage, dej(pasta, pizza etc), supper, kartoffelmos (både koge/dampe og mose), dampe grøntsager/fisk,
pulveriserer, emulgerer (ex.bernaise), veje ingredienser direkte i skålen, hakke……
Du kan lave en risotto direkte i den uden at tænke på at stå og rører i 20 minutter.
Jeg har prøver meget på den. Her er et par eksempler.
En fiskeret: Rødtunge med Hollandaise og dampet Romanescokål – SE HER
Tatar som var det skrabet med kniv – SE HER
Egg Benedict – pocheret æg med skinke og hollandaise – se herunder
Hjemmelavet smør – se herunder
Egg Benedict
Hollandaise på thermomixer:
Smelt smørret stille og roligt og lad det køle af så det er håndvarmt.
I en thermomixer kommes ingredienserne minus smør i og der startes med 70 grader og røre trin 3
Efter 3-4 minutter skal det gerne have tyknet lidt.
Hæld smørret i låget så vil der rende ned i æggemassen stille og roligt.
Sænk varmen til 50 grader og røre trin 2. Efter få minutter er den klar.
Den kan stå lidt med de 50 grader indtil du skal bruge den.
Smag til med citron, salt og peber
Pocheret æg:
Kom en spsk. eddike i kogende vand.
Slå et æg ud i en kop.Rør vandet rundt så der kommer en hvirvel i midten.
Hæld ægget forsigtigt i og lad vandet simre i 3 minutter.
Jo friskere æg jo lettere og flottere.
Samle retten:
Et stykke brød kommes på en tallerken.
Kom en skive parmaskinke på og det pocherede æg oven på.
Hæld lidt hollandaise sauce på og garner med persille.
Nogle vil gerne have lidt spinat under ægget.
Hjemmelavet smør:
Ny kærnet smør i thermomixer eller røremaskine
Det er lidt sjovt at lave sin smør selv, og smagen er ikke som den du køber.
Du kan lave den af fløde men også af 38% cremefraiche.
Jeg ynder at lave enten en syrnet fløde eller en slags cremefraiche.
Syrnet fløde:
1/2 liter piskefløde røres sammen med 1/2 dl kærnemælk.
Stilles ved stuetemperatur 2 døgn.
En slags cremefraiche:
1/2 liter piskefløde røres sammen med 2 tsk citronsaft
Stilles ved stuetemperatur 2 døgn
Ny kærnet smør:
I Thermomixer med blandevingen
Kom fløden eller cremefraichen i mixeren og start med trin 5
Du skal piske ca 5-7 minutter til smørret skiller fra kærnemælken.
Maskinen vil nu begynde at larme og vibrerer.
Hæld kærnemælken fra og hæld lidt koldt vand i og giv den et par sekunder mere
for at få mere kærnemælk ud af smørret.
Nu er smørret færdigt og du kan masserer lidt salt i hvis du vil have saltet smør.
Hello Erland,
I looked at these type of machines 10-15 years ago, but they were made for “lazy” home cooks that mainly made puree. It looks like things have improved now, so I guess I will have to buy one to try.
Regards,
Leif
PS I don’t know if you have seems the newer inexpensive sous vide circulators selling for about $ 100.00 in the USA. Serious eats have tested them, and you can find them below. I have a our Vide Supreme that works OK, but it take s a lot of space and it does not circulate the water.
http://www.seriouseats.com/images/2014/01/20140110-staffpicks-sousvide.jpg
Hello Leif
Agree – they take a lot of space on the kitchen table
But you can put your blender a side.
I think it is a bennefit to combine some kitchen machines to One.
I do not have a steam cooker – that was one of the things i think works very well on this machine
/Erland