Tatar af kalvetyksteg med estragon mayonnaise

Når man har fået alt for fed mad et stykke tid er det altså dejligt at få tatar.
Jeg skulle afprøve en Thermomixer for Foodcare.dk ogville prøve om den kunne lave en ordentlig tatar.
Denne blev meget fin og virker som den var skrabet med en kniv. Det tog 10-12 sekunder.

Du kan selvfølgelig lave en der er grovere ved at hakke den med kniv eller få slagteren til at hakke det meget fint.

Kalvetyksteg har jeg brugt her, du kan også bruge f.eks. inderlår eller mørbrad.

4 personer
300 gram
Tilbehør:
Syltede løg
Syltede rødbeder
Syltede agurker
Kapers
Revet peberrod
Estragon mayonnaise:
2 æggeblommer
1 spsk. Estragon eddike (eller hvidvins eddike)
1 tsk. sennep
Estragon helst frisk men den tørrede kan også bruges
Salt/peber
Neutral smagende olie

Tatar:
Der er flere metoder du kan bruge.
Kødhakker eller skrab med kniv. Du kan hakke den med en kniv.
Foodprocessor. Jeg lånte en thermomixer My Cook som viste sig at være enormt effektiv.
Endelig kan du overlade det hele til slagteren.
Du skal dog bruge det hakkede kød ret hurtigt da de ellers kan få en kedelig farve.

Jeg smører den fine tatar ud over en skiferplade, men det kan gøres på mange andre måder.

Tilbehør:
Hak rødbeder og agurker fint.
Drys det over tataren sammen med det andet tilbehør

Mayonnaise
Kom blommerne i en skål sammen med lidt salt, peber, sennep og eddike.
Pisk det sammen og dryp nu under piskning olie i.
Start med ganske få dråber og senere under piskningen kan du øge til en tynd stråle.
Når mayonnaisen er blevet fin tyk er den færdig.
Smag til med estragon, salt og peber.

Kom nu små skefulde mayonnaise på tataren eller brug en sprøjtepose (eller frysepose)

 

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.