Confit de Canard med rødkål og sprøde kartoffel flager

Confiterede andelår – altså andelår tilberedt i eget fedt er den klassisk delikatesse.

Her serveret med hjemmelavet rødkål og en masse ultra tynde kartoffelskiver bagt i ovn.

2 personer
2 confiterede andelår – Se her hvordan (du kan også købe dem hos en god slagter)
2 store bagekartofler
Andefedt – eller smør
Hvidløg
Sauce: 2 spsk balsamico, ½ dl portvin, 3 dl andefond (eller kylling… eller en terning)
Smør
Rødkål – se en hjemmelavet version her


Andelåret:
Læg andelåret i ovnen ved 220 grader varmluft i ca. 15 minutter eller til skindet er sprødt.
Kom salt på umiddelbart før servering.

Kartoflerne:
Her er det altså lettest hvis du ejer en mandolin. Men ellers skal kartoflerne skæres så tyndt som overhovedet muligt.
Kom dem i en skål og kom 2-3 spsk smeltet andefedt (eller smør) i og vend kartoflerne så fedtet bliver fordelt.

Læg dem i to bunker på bagepapir og steg dem gyldne i ovnen ved 190 grader.
Lige før de er færdige kommes lidt smør og en presset fed hvidløg oven på hver kartoffelbunke.
Kom salt på umiddelbart før servering.

Sauce:
Kog balsamico og portvin ned til det næsten er en sirup.
Kom andefond på og kog ned til du har 1-2 dl.
Monter med kolde smørtern – altså pisk smørret i, nu skal saucen ikke koge mere.
Smag til med salt/peber

Rødkål:
Varm rødkålen. Kom evt. en spsk andefedt i kålen så bliver den flot blank.

Anret som på billedet.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.