Confit de Canard med Pommes de Terre Sarladaise og brunet spidskål

Traditionelt serveres et confiteret andelår med Pommes sarladaise, som er kartofler sauteret i andefedt med lidt hvidløg og persille.
Jeg elsker dog saltbagte kartofler som smager helt fantastisk stegt i andefedt.
Så her er det Pommes sarladaise i min version med et tvist.

4 personer
4 confiterede andelår – Se her hvordan
Asparges Kartofler – eller andre små kartofler
1 kg salt
1-2 spsk andefedt
2 fed hvidløg
1 dusk persille (her bruger jeg dog kørvel)
1 stort spidskål
2 spsk sukker
25 gram smør

Confit de Canard:
Låret steges 5 minutter på kødsiden og 8-10 minutter på skindsiden til skindet er flot gyldent og sprødt.
Kom salt på umiddelbart inden serveringen.


Pommes de Terre Sarladaise – my way:
Vask kartoflerne og tør dem godt.
Placer dem i et ildfast fad fyldt mad salt.
Bag dem i ovnen til de er møre ca. 45 minutter ved 190 grader.
Saltet sikre at de bliver godt tørre inden i og kan tage imod andefedtet.

Varm andefedt op med de hakkede hvidløg.
Flæk alle kartoflerne og steg dem på skærefladen til de er gyldne.
Drys salt over lige før servering.

Her bør en traditionel bistro opskrift på Confit de Canard med Pommes Terre Sarladaises slutte.
Jeg synes det er en flot enkelt ret med super meget smag.
Men lad os da lave lidt mere.

Brunet spidskål:
Smelt sukker til det bliver en gylden karamel, kom så smørret i.
Når smørret er smeltet kommes fint snittet spidskål i og sauteres til det er mørt.
Det er bedst i begyndelsen at vende kålen hele tiden så det ikke brænder på.

Estragon mayo:
Hvis det hele ikke er fedt nok kan man serverer lidt mayo med hakket estragon.
Traditionelt serverer man dog ikke noget dyppelse eller sauce til Pommes Saladaise.

Anret som på billedet.

 

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter, Sous Vide and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Confit de Canard med Pommes de Terre Sarladaise og brunet spidskål

  1. Ole says:

    Hej Erland,

    Som altid ser dine opskrifter perfekte ud, flotte billeder, overskueligt og rigtig dejlig mad, alle de opskrifter vi har lavet fra dig er altid faldet i god jord, det var lige lidt ros :-)

    Hvor længe skal kartoflerne ca. have i ovnen.

    • Erland says:

      Hej Ole

      Tak – altid modtagelig for ros :-)

      Det er lidt forskelligt hvad de skal have i ovnen – disse asparges kartofler gav jeg 45 minutter/190 grader(skriver det lige i opskriften) og så var de stadig meget al dente – de får også lidt på panden. Men nyere kartofler skal have mindre og hvis du bruger større kartofler lidt mere.

      /Erland