And med fennikelfondant, salt kartofler og nødesmørsauce

And med fennikel, ja hvorfor ikke. Den fine lakridssmag fra fennikel går godt med fisk men også med kød.
Her laver jeg den som man ville lave kartoffelfondant.
Når jeg laver and så elsker jeg at lave saltbagte kartofler som efterfølgende bliver stegt i andefedt.

2 personer
300 gram ande inderfilet eller 1 andebryst
1 stor fennikel – eller 2 små
Honning
Citron
4 forårsløg
Andefond – her gerne f.eks. en oscar flydende fond
Små Asparges kartofler eller anden lille kartoffel
2-3 dl. Salt
Andefedt – du kan evt.bruge fedtlaget fra brystet
Smør
En håndfuld hasselnøder
Ærter og ærteskud – kan udelades

Anden:
Inderfileterne svitses på en pande med smør og lidt honning.
Hvis du bruger andebryst skære du fedtet fra og kødet i tynde strimler.

Kartofler:
Vask dem grundigt og sæt dem i et fad fyldt med salt.
Kommes i ovn ved 190 grader til de er møre – ca.20 minutter
Saltet udtørre kartoflerne.
Skær alle kartoflerne over på midten og steg dem på skærefladen i andefedt til de er flotte gyldne og sprøde.
Kom masser af salt på umiddelbart før servering.

Fennikelfondant:
Del den store fennikel i 4 både.
I en pande der tåler at komme i ovnen steges fennikel kort på skæreflsderne.
Hæld lidt fond ved og sæt i ovn ved 190 grader til de er møre.
Sidste minutter kommes forårsløg oven på fennikelen.

Smørsauce:
Smelt smør til det lige nøjagtigt bruser af og kom revet citronskal samt saften af en halv citron på.
Hak nødderne og lad dem blive varme i smørret.
Smørret skal blive brunt og dufte af nødder, det må ikke blive sort og branket

Anret:
Kom fennikel på en tallerken og anden oven på.
Kom kartofler på sammen med forårsløgene.
Hæld nogle skefulde smørsauce over
Her er der kommet lidt ærter og ærteskud på, men lidt persille kan også gøre det.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.