Sous vide havtaske med brændt blomkål og fake sand

Denne forret er meget enkel og kan laves i forvejen.
Hvis du ikke har mulighed for sous vide kan du bare stege havtasken på en pande.
Husk den kun skal have få minutter, hellere lidt til den rå side end til den overstegte/tørre side.

Retten smager rigtigt godt og nøddesmagen i blomkålen forstærkes af “sandet”.
Det er også et lille sjovt indslag i en flerretters menu, man kan lave den så lille som man ønsker.

4 personer:
300 gram havtaske filet
1 lille blomkål eller ½ stort
Smør
Sand: 2 skiver rugbrød, 1 spsk hasselnødder, 1 spsk mandelmel, 1 tsk maltmel, 1 spsk. rasp (helst panko)
Pynt: ? her en stilk ærteskud

Havtaske:
Vigtigt er det at fjerne hinderne som er på en havtaske filet.
Drys med salt og sukker og stil den på køl i mindst 2 timer
Pak den ind i køkkenfilm og tilbered den i 55 graders varmt vandbad i 25-30 minutter.

Brændt blomkål:
Pluk blomkålen i buketter og steg den under låg i smør.
Pas på den ikke får for meget så den brænder på, men smørret skal kun lige være gyldent.
Blend blomkålen med det brune smør. Tilsæt mere smør hvis konsistensen er for tyk.
Du kan også justere konsistensen med en smule mælk.

Sand:
Rugbrøden kommes i 190 grader varm ovn til det er helt tørt.
Hasselnødderne ristes på en tør pande.
Blend rugbrød. hasselnødder, mandelmel, maltmel, rasp til den ønskede struktur opnås.
Rist det nu på en tør pande til det får en gylden farve.

Anret:
Kom blomkål pureen på i en skål eller lille tallerken.
Drys “sand” oven på.
Placer fisken i midten

Print Friendly
This entry was posted in Forretter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.