Udbening af Makrel – den hurtige og lette måde

Frisk makrel skal man købe når de dukker op ved fiskehandleren.
Den smager fantastisk og koster ikke meget.

Den er let at udbene og smager godt røget, stegt eller som her syltet.
Nedenstående måde er også fin til grill.

Opskrifter nederst på siden.

1. Skær bugen op ned til gattet og tag indvolde ud.
2. Skær den op helt ned til halebenet og brred den ud på et spækbrædt med kødsiden ned.Skær hovedet af.
3. Bank let på den med skaftet af en kniv. Kør tommel og pegefinger ned langs rygsøjlen for at løsne den.
4. Vend den om og træk forsigtigt rygsøjlen af, gennemgå fisken for andre ben.

 

 3 Hurtige med røget makrel no. 1 – Makrel i tomat caoncasse 

 

 

 

 

3 Hurtige med røget makrel no. 2 – Makrel med kartoffel og vinagret 

 

 

 

 

3 Hurtige med røget makrel no. 3 – Makrel med smilende æg

Print Friendly
This entry was posted in Røg, Teknik og tips and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.