Ribbensteg sandwich med agurkerelish og hjemmebagt maltboller

Ribbensteg sandwich med rødkål, det lyder som noget vi engang spiste med stor fryd nede på den lokale grill.

Men den er nu ikke så ringe endda.
Kan huske vi kom remoulade oven på rødkålen…..det tror jeg ikke jeg vil gøre i denne version.
Remouladen er skiftet ud med en agurkerelish og den meget luftige færdiglavede burgerbolle er skiftet ud med en mere bastant bolle.

4 store sandwich
1,2-1,4 kg ribbensteg (her en super en fra Hindsholmgrisen)
2 store løg
Agurkerelish:
1 agurk
1 skalotteløg
1/4 dl æbleeddike
1/4 dl vand
1/2 spsk sukker
lidt salt og peber
1 nip chili pulver
1/2 tsk majsstivelse
Maltboller:
300 gram hvedemel (her øko.Ølandshvede)
150 gram durummel
3 dl vand
1 spsk maltmel
1 spsk maltsirup (eller anden mørk sirup)
1 tsk salt
25 gram gær
Tilbehør:
Rødkål – her hjemmelavet – se evt. HER
Salat – her friseé
Evt. en dressing til salaten – sennep, eddike og olie (salt og peber)


Kødet:
Skræl løgene, skær top og bund af og skør dem i 2 dele.
De skal lægges i et ildfast fad så stegen kan stå oven på.
Sværen på stegen ridses ned til kødet, ikke ned i kødet. Smør sværen med olie og gnid groft salt ned i ridserne på sværen.
Læg stegen på løgene og kom et par skefulde vand ved.
Sæt i 150 grader varm ovn i 3 timer.
Hvis sværen ikke er sprød kan lige give stegen 250 grader varmluft i 10 minutter.

Agurkerelish:
Flæk agurken og skrab kernerne ud.
Riv den på et groft rivejern.
Riv også skalotteløget.
Bland ½ tsk salt i og lad det hvile 20 minutter.
Kom det i en sigte og pres væsken fra.

Kog eddike, vand, sukker og chilipulver op til sukker er smeltet.
Bland maizena med lidt vand og pisk det i eddiken så den bliver som en tynd grød.
Kom agurkeblandingen i og sluk for blusset.
Lad det køle af og smag til med salt, peber og chili.

Maltboller:
Lettest at lave i en røremaskine, men kan sagtens laves i hånden.
Bland gær med lunkent vand, kom salt og sirup i.
Rør maltmel og durum mel i.
Rør derefter hvedemelet i til du får en god homogen dej.
Lad dejen hæve lunt en time.
Form til store flade burger boller og efterhæv.
Lige før de sættes ind i ovnen trykker man let på hver bolle så de ikke bliver alt for høje.
Pensl bollerne med vand eller sammenpisket æg.
Bag dem i en 220 grader varm ovn.
Hvis du har en bagesten er den fin at bage bollerne på.

Salat: kom en tsk. sennep og en tsk. æbleeddike i en skål og pisk et par spsk.olivenolie sammen med.
Smag til med salt og peber.
Vend salaten i dressingen.

Samle retten:
Smør et godt lag agurkerelish på underbollen og placer et af de bagte løg oven på.
Kom salat på og kød oven på salaten. Krydr med salt og peber.
Kom nu rødkål på og nogle flæskesvær.
Slut af med at smøre lidt agurkerelish på overbollen og læg den på.
Vand er sikkert godt men en god øl til denne sandwich er nu også fint.

 

 

 

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Ribbensteg sandwich med agurkerelish og hjemmebagt maltboller

  1. Gert Skøtt Andersen says:

    Lækkert lækkert;;;;;
    I gamle dage gav vi altid stegen en halv time med sværen nedad så får den sådan nogle dejlige luftbobler.
    Mvh. Den gamle kok.

  2. GASTROmad says:

    MmmmmmUUUUUms det er lækkert.
    /Søren

  3. Wow, smuk flæsestegssandwich. Der er nu altså ikke noget galt med remulade på – måske en god hjemmelavet en af slagsen, når der nu er kælet så meget for alle de andre komponenter.
    Kh Nadia