Sous Vide æg med rejer og rygeostcreme

Sous vide æg

Denne ret er ikke let at lave uden brug af sous vide.
Men hvis man vil kan man lave et “smilende” æg og lirke blommer ud, så er man der næsten.

Fordelen ved at lave det med sous vide teknikken er at man er sikker på samme resultat hver gang.
Æggeblommen bliver som en creme, utrolig lækker konsistens.

4 personer
4 æg
100 rejer (her fjordrejer)
Daggammelt rugbrød
50 gram rygesot
1 dl fløde
Radiser, tallerkensmækker (eller hvad der er i sæson)

Æg:
Sous vide bad varmes op til 64 grader.
Æggene tilberedes i 45 minutter og lægges derefter 5 minutter i koldt vand.
Pil dem forsigtig og hjælp hviden af, evt. med lidt vand, men forsigtig.

Rygeostcreme:
Pisk rygeosten op med lidt fløde. Ikke sikkert du skal bruge en hel dl.
Smag til med salt og peber.

Rugbrød:
Skær meget tynde skiver og rist det i ovnen ved 180 grader til det er sprødt, tager ca. 10 minutter.

Anret:
Kom lidt rygeostcreme i en tallerken og læg æggeblommen oven på.
Drys med rejer.
Skær radiser meget tyndt og læg dem på sammen med et par blade tallerkensmækker.
Kom tynde skiver rugbrød på. Knus lidt af rugbrødet og drys det i kanten.

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Sous Vide and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Sous Vide æg med rejer og rygeostcreme

  1. Hej Erland
    Tak for opskriften til en super lækker forret !
    Den tog kegler

    http://www.strunkkristiansen.dk/mad/en-fantastisk-gourmetaften

    Mvh
    Michael

    • Erland says:

      Hej. TAk. Har læst dit indlæg. Rigtigt at lave forsøg med æg først – kunsten ligger nemlig i at lave dem så lidt kogte som muligt – smatidig med de skal kunne tåle at få hviden skyllet af :-) Har samme erfaring med Kobe kød – køb det kun hvis du har for mange penge :-) Kalvetyksteg er min favorit !

  2. Pingback: En fantastisk gourmetaften | Strunk Kristiansen

  3. Mikael says:

    Super smuk servering. Den skal helt klart prøves, næste gang der er fjordrejer på programmet.

    • Erland says:

      Tak. Ja fjordrejer er altså en god spise – men det antyder navnet på min side jo også at jeg nok mener :-)
      /Erland