Asparges suppe af hvide friske asparges – med fjordrejer

Asparges suppe af friske hvide asparges. hvis man smager dette vil man nødig bruge en dåseasparges  til suppe igen.

Sæson strækker sig til Skt.Hans hvis man vil bruge de Danske

4 personer
10-12 store asparges
200 gram rejer (her fjordrejer da de var i sæson)
½ liter hønsefond
50 gram bacon
2 skalotteløg
1 glas hvidvin
1 dl fløde
2 æggeblommer
1 smørbolle af en 25 gram smør og 25 gram mel

Start med at skrælle aspargesen. Skræl fra hovedet og ned.
Skær hovederne af og kog dem et par minutter og gem til serveringen.

I en gryde steges bacon og skalotteløg i lidt smør uden at tage farve.
Kom aspargesene ned og hæld et glas hvidvin på. Kog hvidvinen ned til 1/3
Kom nu fond på og kog ½ time.
Sigt det hele og gem fonden.
Kom asparges, bacon og løg op i en blender (af flere gange) og blend, suppler med kogevandet.
Pas på det kan sprøjte hvis man kommer for meget i blenderen.

Når alt er blendet passeres det gennem en sigte.

Kog suppen op, kom smørbollen i og kog nogle minutter for at sikre melsmagen forsvinder.

Smag til med salt/peber.

Umiddelbart før servering laves en blanding med fløde og æggeblommer.
I denne blanding kommes lidt af den varme suppe og derefter kommes det hele i suppen under omrøring.
For en sikkerheds skyld skal suppen nu ikke koge mere, da den i nogle tilfælde så kan skille.

Servering:
I et dybt tallerken lægges nogle aspargeshoveder og rejer og suppen hældes over.
Kom evt lidt persille på også

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Asparges suppe af hvide friske asparges – med fjordrejer

  1. Legeret aspargessuppe på friske danske hvide asparges med fjordrejer.. Så det bliver det vist ikke bedre :) Og lækkert ser det jo også ud :)

    Så vidt jeg husker kan du forøvrigt roligt lade suppen koge forsigtigt op efter, at du har legeret den med æggeblommer og fløde, da melet “beskytter” æggeblommerne og forhindrer dem i at koagulere :)

    • Erland says:

      Tak :-)
      Ja det er der nogle der påstår :-) Men better safe than sorry. Men tror ikke det gør noget at varme den op så den lige bobler lidt – men jeg ville ikke lade den koge for meget. Men har læst at nogle skriver det ene og andre det andet.

      /Erland

  2. gastromad says:

    Super lækkert og helt enig.
    /Søren