Ribbensteg med spidskål og sennepssovs

Denne opskrift er inspireret af Gary Rhodes.
Hans sovs er lidt anderledes og han bruger ikke spidskål.

Retten tiltaler mig fordi den er let at lave og man skal ikke gå og kigge efter den.
Stegen passer sig selv. Den bliver super saftig da den langtidssteger.

Jeg bruger en ribbensteg fra HindsholmGrisen som er frilandsgrise.
En god ribbensteg hæver denne ret fra god til fantastisk, så find et godt stykke kød.

4 personer
1 – 1,3 kg ribbensteg – med svær og uden ben
4 store løg eller hvis de er meget store så kun 2
5-6 Laurbærblade
1 lille spidskål
2 dl Kyllingefond
Sennep med hele korn (her en fra Maille)
2 dl hvidvin
1 finthakket skalotteløg
1 spsk cremefraiche 38%
50 gram smør i store tern

Kødet:
Pil løgene og skær top og bund af. Hvis du bruger to meget store løg skal de halveres.
Læg dem i et ildfast fad eller stor pande.
Rids sværen men ikke helt ned til kødet.
Kom salt og peber på undersiden og læg stegen oven på løgene.
Pensl med olie på sværen og gnid fint salt godt ind i og ned mellem sværen.
Kom laurbærblade mellem sværene.
Drys med storflaget salt (her Læsø sydesalt)

Sæt det hele i en 160 grader varm ovn i 3 ½ time.
Hvis sværen ikke er helt sprød så skru op på 250 grader varmluft de sidste 10 minutter.
Lad stegen hvile i 10 minutter

Kålen:
Snit spidskålen meget fint og damp den al dente i en smule vand.

Sennepssovsen:
Kom skalotteløgene og hvidvinen i en gryde og reducer til du har ca ½ dl
Rør cremefraiche i og tilsæt smørret. Sænk varmen til minimum og rør til smørret er smeltet.
Tag gryden af blusset og smag til med sennep, salt og peber. Den må gerne smage meget af sennep.

Mørk sovs:
Deglacer den pande/fad som stegen har været i.
Først kasseres den væske som er i fadet – det meste er fedt.
Kom lidt fond i og varm op. Skrab bunden ren og kog fonden op.
Sigt det gennem finmasket sigte.

Anret:

Kom et løg på en tallerken og hæld lidt deglaceret fond over
Kom en skefuld spidskål på og hæld sennepssovs over.
Kom et stort stykke ribbensteg ved siden af.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.