Hjemmerøget stenbiderrogn med avocadocreme

stenbiderrogn, røgepistol,

Stenbiderrogn behøver man ikke gøre ret meget ved de er perfekte som de er.
Men vil alligevel lige prøve at give dem en lille smule røg, så de bare har et hint af røg.

Jeg vil serverer dem på en avocadcreme, Ikke at forveksle med en Guacamole.
Men hvad vi mangler af hvidløg i avocadocremen får vi ved hjælp af nogle små hvidløgsspire.

4 personer
150-200 gram rensede stenbiderrogn
2 avocado
2 spsk. cremefraiche
1 økologisk lime
Dild
Hvidløgsspirer (eller anden spirer hvis du ikke lige kan opdrive hvidløgsspirer)
Daggammelt rugbrød
Røgesmuld – her æblesmuld, men du kan godt bruge f.eks. bøgesmuld

Røg med og uden røgepistol (lettest med): Jeg bruger her “The smoking Gun” fra foodcare.dk
Kom stenbiderrogn op i en sigte. Kom sigten oven på en gryde og kom køkkenfilm over.
Tænd en røgepistol med æblesmuld og kom røg ind under sigten.
Gentag processen 2-3 gange – rør lidt i rognen mellem røgningerne.

Hvis du ikke har en røgepistol kan du lægge noget røgesmuld på lidt stanniol nederst i en gryde.
Sæt gryden over et blus og når det begynder at ryge slukkes der og sigten med rognen sættes over.
Dæk med køkkenfilm for at holde røgen længst muligt i gryden/sigten.

Smag rognen til med salt.

Rugbrød:
Skær super tynde skiver og rist i en ovn ved 190 grader til de er sprøde. Tager ca. 10 minutter.

Avocadocreme:
Mos avocadoen sammen med saften af ½ lime. Lettest med en stavblender

Kom cremefraiche i sammen med revet skal fra en lime.

Smag til med salt/peber og evt. mere limesaft.

Anret:
På en tallerken kommes en klat rogn. Oven på kommes frisk dild.
Kom det ristede rugbrød på og pynt med hvidløgsspirene eller andre spire.
Kom en klar avocadocreme på og server.

Alternativt kan et lille glas fyldes med avocadocreme og derefter kommes rognen oven på som “låg”
Rugbrødet oven på hvor spirene kan ligge.

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Hjemmerøget stenbiderrogn med avocadocreme

  1. Ege says:

    Ja den er helt død. Jeg har fået to små børn, så tiden er ikke til blogging.
    Men jeg får lidt inspiration til maden fra Fjordrejen.

  2. Ege says:

    Du har fået ny nordiske keramik tallerkener :)
    I øvrigt altid en fornøjelse at følge din blog

    • Erland says:

      Ja de er flotte – og dyre – så har foreløbig kun de 2 :-)

      Mange tak – har kigget lidt på Woodfood ind imellem – der har været stille ?

      /Erland

  3. Man kan aldrig få for meget stenbiderrogn! :)