Boghvedepandekager med skinke og emmentaler

Jeg vil anmelde bogen “Løgismose SOMMER” af Anders Vald og foto Anders Schønnemann.

For at kunne vurderer en koge bog bør man afprøve nogle af opskrifterne. Enkelte opskrifter kommer her på siden.

Jeg laver 3 af opskrifterne her på fjordrejen.dk og afslutter med selve anmeldelsen. Dette er no. 3 af 3

Selve anmeldelsen kommer efter udgivelsen af disse 3 opskrifter

Denne ret er en lille fin ret til et frokostbord. Fyldet kan varieres og måske endda indeholde rester fra dagen i forvejen.
Alle kan lide små pakker med overraskelser, også på frokostbordet.

ca. 12 pandekager
PANDEKAGER
85 gram boghvedemel
85 gram hvedemel
1 æg
1 dl øl
2½ dl sødmælk
Smør til stegning
FYLD
200 skiver kogt skinke – eller andet tilberedt kød.
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
75 gram revet emmentaler
2 æg
Hvedemel
Rasp (jeg bruger her en Panko rasp, men almindelig rasp er også fint)
½ liter vindruekerneolie

Pandekager og fyld

Pandekager:
Bland mel i en røre skål og tilsæt æg og øl mens du pisker.
Tilsæt så mælk lidt af gangen mens du pisker dejen helt glat og uden klumper.
Tilsæt lidt salt og peber.
Lad den hvile 1 time på køl.
Steg pandekagerne i lidt smør – de skal ca. være 15 cm i diameter.

Fyld:
Skær skinken i små tern.
Skær løget og hvidløg i tynde skiver og sauter det på panden i olivenolie.
Løgene skal ikke tage farve.
Lad det køle lidt af og bland det med skinken og osten, smag til med salt og peber.

Samle pandekagen:
Kom ca. 1 spsk. fyld på mindet af hver pandekage.
Pensl kanterne med lidt sammenpisket æg og drys lidt hvedemel på.
Luk pandekagerne sammen så de ligner en halvmåne.

Stegning:
Paner pandekagerne : vend i mel, vend i sammenpisket æg og vend dem til sidst i rasp.
Steg dem en af gangen i varm olie.
Hold dem varme i ovnen.

Servering:
Server pandekagerne med lidt grøn salat.

Vurdering:
Jeg synes min ost godt kunne havde været mere smeltet.
Men det er nok bare et spørgsmål om at lade dem være i en varm ovn lidt længere.
De smagte godt og var også gode dagen efter som madpakke med lidt salat.
Fin til at få brugt nogle rester som ikke er nok til en hel aftensmad.
Pandekagerne smagte en anelse af øl, det var en fin lille detalje.

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.