Løgismose SOMMER – en kogebog anmeldelse

Løgismose SOMMER – 176 sider – pris 250 kr – udgivet 15.marts 2013 på politikkens forlag

Løgismose som ligger på Fyn driver b.la. Faldsled Kro og Kong Hans Kælder har udgivet denne bog
med sommer retter fra Løgismoses univers.

Jeg har tidligere anmeldt Løgismose VINTER  og denne er også skrevet, samlet, genskrevet,
omskrevet af kokken Anders Vald og billederne taget af Anders Schønnemann.

Med fare for at gentage mig selv kan jeg allerede nu sige at bogen er skrevet over samme læst, men det er ikke dårligt.
En lille forklaring til hver ret, et flot billede og en overskuelig ingrediensliste og opskrift.

Jeg synes det er utrolig nemt at følge opskrifterne og ingredienserne kan man købe i de fleste butikker.
Dog bør man som et minimum sørge for god kvalitet. Så gå til slagteren, grønthandleren, ostemanden og fiskehandleren.

Der er gæste mad og mad til en travl hverdag. Selvfølgelig er billederne stylet og i flotte (keramikeren Aage Würtz) tallerkener.
Men mindre kan gøre det. jeg blev meget glad for en ret med kotelet, estragonsmør og blomkål. Der skriver man også
“denne ret egner sig fint til fadservering….” så ikke alt serveres på kongeligt porcelæn.

Her et par af de retter jeg har afprøvet – billederne herunder er IKKE fra bogen(pga. ophavsret),men fra mine egne versioner af retterne:

KYLLINGEPOSTEJ med små æblesyltede rødbeder

CÔTE DE PORC med grillet blomkål og estragonsmør

BOGHVEDEPANDEKAGER med skinke og emmentaler

Ja så ville jeg lige lave solæg (s.51) – dem kan jeg så godt lide – men læs selv om dem i bogen

Solæg

Opskrifterne i bogen og billederne får en til at ville lave retterne.
Jeg synes at med både VINTER og SOMMER får man to kogebøger som er fine hvis man ønsker at lave sæson inspireret mad.

Men kan i dag næsten få alle vare hele året, men det smager bedst i sæson.

Der er meget smør i retterne, men lav dem i weekenden og så spar på smørret resten af ugen.

Vin forslag som findes til hver opskrift kan man bruge eller lade være, men hvis man ønsker at blive bedre til at sammensætte vin og mad er det en god pegepind.

Et af de punkter jeg skrev ved anmeldelsen af VINTER var at jeg godt kunne bruge flere fiskeretter men at VINTER selvfølgelig satte fokus på f.eks. simremad.
Nu er SOMMER kommet og JA der er flere fiske/skaldyrsretter, så jeg er fornøjet og glæder mig selvfølgelig til:
HVIDE ASPARGES med FJORDREJER og Sauce Musseline.

Print Friendly
This entry was posted in Bog forslag. Bookmark the permalink.

Comments are closed.