Kyllingepostej med æblesyltede rødbeder

Jeg vil anmelde bogen “Løgismose SOMMER” af Anders Vald og foto Anders Schønnemann.

For at kunne vurderer en koge bog bør man afprøve nogle af opskrifterne. Enkelte opskrifter kommer her på siden.

Jeg laver 3 af opskrifterne her på fjordrejen.dk og afslutter med selve anmeldelsen. Dette er no. 1 af 3

Opskrifterne kommer med nogle dages mellemrum. Selve anmeldelsen kommer efter udgivelsen af disse 3 opskrifter

Dette er Per Hallundbæks (Faldsled kro) KYLLINGEPOSTEJ,  side 33 i bogen.

Kyllingepostej
1 dl sødmælk
1 dl fløde
1 lille finthakket skalotteløg
2 finthakkede hvidløg
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
250 gram kyllingelever
1 æg
½ tsk allehånde
1 tsk. groft salt
½ tsk. peber

Rødbeder
12 små rødbeder (eller udstik stor rødbede i mindre kugler med parisiennejern)
1 spsk. smør
1 dl æbleeddike
1 dl vand
1 tsk. farin
1 spsk hakket estragon eller spansk kørvel
salt og peber

Opskriften er åben for fortolkninger da man skriver at det er en basisopskrift og at man også kan bruge lever far f.eks. gås og and.

Jeg har lavet lidt om men ikke mere end den stadig er tæt på det oprindelige. Har så svært ved at følge en opskrift uden at blande mig.

Det er forår og der er ramsløg, og da der i forvejen er hvidløg i retten vil jeg bruge ramsløg i stedet for estragon.

Jeg kunne kun få nogle bløde små rødbeder så købte lidt større friske og brugte et parisiennejern til at udstikke små kugler i stedet.

Postejen:
I en gryde kommes mælk, fløde, løg, hvidløg, timian og rosmarin.
Kog det op og lad det trække 15 minutter og fjernes så timian og rosmarin.

I en foodprocessor kommes kyllingelever og æg.
Blend kort og kom så mælkeblandingen i og blend til en homogen masse.
Kom allehånde, salt og peber i og sigt massen.

Kom på forme og bag dem i en 90 graders varm ovn i 45 minutter.
Min erfaring med ovne i et almindeligt køkken siger mig at du roligt kan sætte den på 100 grader og give den 5-10 minutter mere.

Rødbeder:
Kog rødbederne i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Hvis du bruger små rødbeder skal du nu smutte skindet af.

Kog imens smør, farin, eddike og vand ned til en sirupsagtig konsistens.

Vend rødbederne i denne sirup. Tilsæt hakket estragon eller …rasmløg (ikke efter opskriften)

Server med smørstegt rugbrød og en øl.
Hov opskriften siger den er god på morgenbordet, så må vi hellere vente med øllen.
Men vi spiste den til frokost, den er dejlig cremet, smager fantastisk, er let og hurtig at lave

 

Print Friendly
This entry was posted in Charcuterie, Sylte ting and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kyllingepostej med æblesyltede rødbeder

  1. mette says:

    Uhmmmm – det ser altså lækkert ud.
    Når man samtidig er helt ude i Kina, så kan man altså godt få lyst til en rugbrød med “leverpostej” :-)

    Super ide at erstatte erstatte estragon med ramsløg (som du har klippet i strimler, så det endda ligner). Kan du plukke så store ramsløg nu i de fynske skove?

    Er det hvid peber, du har brugt? Jeg kan ikke rigtigt se, hvad det er, der ligger på tallerkenen……

    • Erland says:

      Godt set ….jeg brugte hvid peber – men det der er på brædtet er salt (Læsø sydesalt)

      Når man er i Kina så er leverpostej og spegepølse pludselig eksotisk :-)